HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Mayıs 2024 Çarşamba Saat: 16:54

ANAYASA MAHKEMESİ GENEL SEKRETERİ OLDU !

Ordulu Hâkim Murat Azaklı, Anayasa Mahkemesi’nde Başraportör olarak görev yaparken, yeni bir görevle daha ön plana çıktı.
ANAYASA MAHKEMESİ GENEL SEKRETERİ OLDU !

 Murat Azaklı, Anayasa Mahkemesi Genel Sekreteri oldu. Bu atama, Ordu’nun Altınordu İlçesi’nden olan Murat Azaklı’nın, Ordulular tarafından yakından tanınan rahmetli Hami Azaklı’nın oğlu olması dolayısıyla memnuniyetle karşılandı.

Murat Azaklı, 1977 yılında  Ordu’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu ve 12 Haziran 1998 tarihinde okul üçüncüsü olarak mezun oldu.  Ordu adli yargı hâkim adaylığından sonra Denizli’nin Çameli ilçesinde hâkim olarak göreve başladı. Ardından Şırnak’ın İdil ve Trabzon’un Maçka ilçelerinde çalıştı ve Yargıtay 11. Hukuk Dairesi tetkik hâkimi olarak görev yaptı.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamlayan Azaklı, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nde yabancı dil eğitimi aldı ve Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde doktora eğitimine devam etmektedir. 11 Ekim 2012 tarihli Adli Yargı Kararnamesi ile Anayasa Mahkemesi raportörü olarak atanmıştır.

Evli ve üç çocuk babası olan Murat Azaklı, İngilizce bilmektedir. 11 Kasım 2015 tarihinde Komisyonlar Başraportörü, 6 Eylül 2017 tarihinde Anayasa Mahkemesi Genel Sekreter Yardımcısı, 25 Şubat 2019 tarihinde Komisyonlar Başraportörü, ve en son olarak 3 Mayıs 2024 tarihinde de Genel Sekreter olarak görevlendirilmiştir.




Anahtar Kelimeler : ANAYASA, MAHKEMESİ, GENEL, SEKRETERİ, OLDU, !

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler