HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Mayıs 2024 Pazartesi Saat: 17:44

Aracında bunu bulundurmayan trafiğe çıkamayacak!

Yeni bir düzenlemeyle hayata geçirilmesi planlanan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi, bütün araçların plakalarını otomatik olarak Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz’a işleyecek.
Aracında bunu bulundurmayan trafiğe çıkamayacak!


Bu düzenleme kapsamında, araçların yakıt depolarına monte edilen elektronik bir etiket olan Taşıt Tanıma Birimi (TTB) zorunlu hale getirilecek.

İş yerlerine ait veya iş yerleri tarafından kiralanmış araçlar için son tarih 31 Aralık 2024 olarak belirlenmiş olup, bu tarihe kadar tüm ticari araçlara TTB takılması zorunlu olacak.

TTB’nin kullanımıyla yakıt alımı sırasında manuel plaka kaydı yapma gerekliliği ortadan kalkacak. Bu sayede akaryakıt satışlarında vergi kayıplarının önlenmesi ve yakıt alma işlemlerinin otomatik hale getirilmesi amaçlanıyor.

TTB takmayan araçlar, 1 Ocak 2025’ten itibaren trafiğe çıkamayacak ve bu tarihten sonra TTB takmayan araçlara trafik cezası uygulanacak. Ayrıca, akaryakıt giderlerinin beyanında kullanılan fiş ve faturalara plaka bilgileri otomatik olarak işlenecek.

TTB’lerin fiyatı, yetkili firmalara göre değişiklik gösterirken, ortalama bir TTB fiyatı 250 TL civarında olarak belirlenmiş durumda.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler