HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
28 Nisan 2024 Pazar Saat: 18:14

FINDIK ÜRETİCİSİNE DESTEK VERİLECEK Mİ?

"Çiftçilerimize olan desteğimiz kararlılıkla sürüyor"
FINDIK ÜRETİCİSİNE DESTEK VERİLECEK Mİ?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelindeki çiftçilere yönelik desteklerin devam ettiğini vurgulayarak, "Çiftçilerimize olan desteğimiz kararlılıkla sürüyor. Toplamda 4 milyar 435 milyon 821 bin TL tutarındaki tarımsal destekleme ödemelerini çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Bu desteklerin ülkemiz tarımına hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ancak, Bakan Yumaklı'nın açıklamasında, her yıl fındık üreticilerine yapılan alan bazlı gelir desteğine dair bir bilginin yer almaması dikkat çekti. Özellikle Ordu'da 126 bin 243 fındık üreticisi ve Türkiye genelindeki 432 bin 886 fındık üreticisinin, son 10 yılda herhangi bir artış olmadan 170 TL olarak ödenen alan bazlı destek ödemelerinin ne zaman yapılacağını ve olası bir artış olup olmayacağını merak etmekte. Ancak konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamış durumda.

Öte yandan, Ordu'da kabuklu fındık fiyatlarının brüt 120 lira seviyesinde işlem görmeye devam ettiği bildirildi. Net fiyatı ise 115 lira 20 kuruşken, %55 randımanlı fındık fiyatının ise 126 lira 72 kuruştan işlem gördüğü kaydedildi.




Anahtar Kelimeler : FINDIK, ÜRETİCİSİNE, DESTEK, VERİLECEK, Mİ?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler