- 16:00 CHP Altınordu’da Yeni Başkan Halis Poyraz
- 15:47 Mesudiye’ye Modern Ulaşım: Yollar Konfor Kazandı
- 15:41 Ordu’da Engelli ve Eski Hükümlülere Hibe Desteği Başvuruları Başladı
- 15:35 Altınordu’da 4-6 Yaş Kur’an Kursu Açıldı
- 12:51 Ordu’dan Silivri’ye: Özeller’in Yargı Süreci Başlıyor
- 12:46 Eylül Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı: Yıllık Oran %33,29’a Yükseldi
- 12:34 Anahtar Parti’den İktidar Mesajı: “Emin Adımlarla Yürüyoruz”
- 12:31 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü: Can Dostlarımız İçin Farkındalık Zamanı
- 12:29 Ordu’da Yeni Klasik: Kuzey Yıldızı ile Denize Açılmak!
- 12:17 Ordu’da Akaryakıta Yeni Zam Dalgası: LPG’ye 1,18 TL Zam Geldi!
- 11:26 Kantinler Mercek Altında
- 10:42 Grip Salgınına Karşı En Etkili Kalkan: Aşı
- 10:36 Havalimanında Gerçeği Aratmayan Tatbikat
- 12:33 Akkuş Belediyesi’nden Şehit Yakınları ve Gazilere İndirim Müjdesi
- 12:19 Ordu'da Yatırımcılar İçin Yeni Hibe Fırsatları Başladı
Fındık Fiyatı
Sertifikalı Patates Tohumluğu Dağıtıldı

Tarım ve Orman bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle ilimizde uyguladığımız “Sertifikalı Patates Tohumluğu Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında Kabadüz ilçesinde sertifikalı patates tohumluğu üreticilere düzenlenen törenle dağıtıldı.
Törende konuşma yapan İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Patates yetiştiriciliği özellikle iç kesimde yer alan ilçelerimizde oldukça önemli. Dağıtımı yapılan sertifikalı patates tohumluklarının üretim alanlarında kullanılmasıyla hem verim ve kalitede artış sağlamayı, hem de sertifikalı tohum kullanımının yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz. Çünkü üreticilerimiz kendi ürettikleri patateslerden tohumluk kullandıklarında yıldan yıla verim ve kalitede düşüklük yaşanabilmekte, bu durum ayrıca hastalıklarında yayılmasına neden olabilmektedir. Bu olumsuzlukların önüne ancak sertifikalı tohumluk kullanılarak geçilebilmektedir" dedi.
İlimizde patates yetiştiriciliği konusunda önemli çalışmalar yapıldığından bahseden İl Müdürü Yılmaz; “Bugün Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle ilimizde uyguladığımız “Sertifikalı Patates Tohumluğu Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında Kabadüz İlçemizde 18 ton sertifikalı patates tohumluğu dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Diğer ilçelerimizde de dağıtımlarımız devam etmektedir. Böylece 2024 yılında toplam 70 ton sertifikalı patates tohumluğu dağıtmış olacağız. Uyguladığımız projelerle birlikte ilimizde hem atıl durumdaki tarım arazilerinin değerlendirilmesine katkı sağlıyor hem de üreticilerimize destek oluyoruz. İlimizde patates yetiştiriciliğini arttırmak amacıyla yeni projeler hayata geçirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Törene katılan Kabadüz Kaymakamı Mehmet İlgen yaptığı konuşmada; “Devlet-üretici el birliğiyle daha güzel daha çok üreten bir Türkiye olma yolunda ilerlemeye devam edeceğiz. Bu projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üreticilerimize bol ve bereketli kazançlar diliyorum" dedi. BÜLTEN