HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
19 Nisan 2024 Cuma Saat: 15:50

Kahverengi Kokarcayı Tarım Bakanına Götürdü !

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, tarım ürünlerini tehdit eden ve hızla yayılan kahverengi kokarcayı Tarım ve Orman Bakanlığı’na götürdü.
Kahverengi Kokarcayı Tarım Bakanına Götürdü !

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel,  tarım ürünlerini tehdit eden ve hızla yayılan kahverengi kokarcayı Tarım ve Orman Bakanlığı’na götürdü.

“Bu mücadelede bugüne kadar yattın bundan sonra yatamayacaksın” diyen 

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Tarım Bakanlığı’nın kapısına Ordu’dan getirdiği Kahverengi Kokarca isimli zararlılardan saldı.

Adıgüzel, “Bu sorunla baş edemiyoruz. Tarım Bakanını sorunun olduğu yere çağırdık gelmedi biz de sorunu ona getirdik.” diyerek  şunları ifade etti:

“Kokarca zararlısını Tarım Bakanı ile tanıştırma etkinliğine hoş geldiniz.Biz bu problemle aylardır mücadele ediyoruz. Tarım Bakanını problemin olduğu yere çağırdık gelmedi.

Biz de problemi Tarım Bakanına getirdik. Kahverengi kokarca dediğimiz zararlı şu anda bütün Karadeniz'i istila etmiş durumda. Ankara'da da var. Çok hızlı üreme özelliği var bir tanesinden bir yılda 3.000 adet ürüyor. Uçarak günde 30 kilometreye kadar yol alıyor. 300 çeşit tarım ürününe zarar veriyor. Dolayısıyla sadece fındık için zararlı değil Bu bölgedeki buğdaydan güneydeki narenciyeye batıdaki üzüme kadar pek çok tarım ürününde dörtte bir verim kaybına yol açıyor.

Geçen yıl Karadeniz Bölgesi'nde fındık mahsulünde uğrattığı zarar 1 milyar TL'nin üzerinde. Geçen yıl %8 kayba yol açmıştı. Bu sene çok daha fazla olacak, muhtemelen %20'yi geçecek. 20 günde bir fındık dalını kurutabiliyor. Böylesi bir zararlı.

Biz bununla Karadeniz'de baş edemiyoruz. Üreticiler perişan durumda. Karadeniz'de sadece fındık bahçeleri değil fabrikaları ve evleri sarmaya başladı.

Tarım Bakanını çağırdık çağırdık gelmedi. Tarım Bakanı yatıyor. Ama bundan sonra yatamayacak çünkü bu zararlı yatak odalarına da giriyor. Tarım Bakanı bundan sonra uyuyamayacak çünkü fındık üreticileri uyuyamıyor. Sayın Erdoğan da rahat olmasın Beştepe buraya 5 kilometre. Buradan oraya uçması sadece 4 saat. Bu problemle bugüne kadar biz uğraştık bundan sonra siz uğraşın. Bu zararlı ile mücadele için gereken tüm biyolojik ve kimyasal çabalar bir an önce başlatılmalıdır.

Yoksa Türkiye'deki tüm tarım ürünlerinde büyük kayıp olacak. İnsanların yaşam alanlarını kaplıyor. Bazı fabrikalarda adım atacak alan bulamıyorsunuz.Ankara'dakiler soğuktan sersemlemiş diye ben Ordu'dan tazesini getirdim. Ben şimdi Sayın Bakan'a bunu takdim edeceğim biraz da o uğraşsın.” dedi.


Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : Kahverengi, Kokarcayı, Tarım, Bakanına, Götürdü, !

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler