HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
19 Nisan 2024 Cuma Saat: 13:03

ORDU’YA GELENLER UĞRAMADAN GEÇMİYOR

ORDU’NUN ZAFER MADALYASI RÜSUMAT NO:4’Ü BİR YILDA 350 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
ORDU’YA GELENLER UĞRAMADAN GEÇMİYOR


RÜSUMAT’IN DESTANSI HİKÂYESİ ORDU SAHİLİNDE YAŞIYOR
Rüsumat No:4 Gemisi’nin kahramanlık destanını gelecek kuşaklara aktarmak için çalışma yapacaklarının sözünü veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bu sözünü de yerine getirerek Rüsumat müzesinin yapılmasını sağlayarak halkın ziyaretine açtı. Altınordu Sahilinde yerini alan ve destansı hikâyesini gelecek nesillere aktaran “Rüsumat No:4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi” açılışının üzerinden geçen bir yılda 350 bin kişiyi ağırladı.
BAŞKAN GÜLER’İN ORDU’YA ARMAĞINI
Orduluların tam bir asır önce ortaya koyduğu kahramanlık destanını tarihin tozlu raflarından indiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, özel bir ekip ile çalışarak Rüsumat No:4 destanını gelecek kuşaklara aktarmak için önemli bir çalışma gerçekleştirdi. Bu kapsamda Kurtuluş Savaşı’nın önemli destanları arasında yer alan Rüsumat No:4 Gemisi’nin tarihi destanını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından müze inşa edildi.
2023’TE AÇILDI
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hamidiye kruvazörü ile Ordu’ya gelişi esnasında karaya ayak bastığı yer olan Altınordu Sahili Ayışığı Meydanı’nda tarihi kaynaklardan yararlanılarak birebir aynı ölçülerde inşa edilen Rüsumat No:4 Gemisi geçtiğimiz yıl Nisan ayında düzenlenen tören ile ziyarete açıldı.
350 BİN KİŞİ RÜSUMAT’IN DESTANSI TARİHİNİ YERİNDE GÖRDÜ
Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği yararlılık ile dünya denizcilik tarihine geçen ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından birebir ölçülerde yeniden inşa edilerek hizmete açılan Rüsumat No: 4 Gemisi ve Açık Hava Müzesi, açılışın ardından Orduluların ve Ordu’ya gelen misafirlerin uğrak noktası oldu. Destansı hikâyesi ile hafızalara kazınan Rüsumat No 4: Gemisi ve Açık Hava Müzesi açılışın üzerinden geçen bir yılda 350 bin kişi tarafından gezildi.
RÜSUMAT NO:4 DESTANSI BİR ÖYKÜYE SAHİP
Kurtuluş Savaşı için cepheye mühimmat taşıyan gemileri yakalamaya çalışırken Karadeniz’de devriye gezen düşman gemilerini atlatan Rüsumat No:4, Batum’dan yüklediği iki top ve 350 sandık cephaneyi İnebolu’ya yetiştirme çabasındaydı.
Düşman gemilerinden kurtulan Rüsumat 17 Ağustos’ta Ordu’ya vardı. Silahların her an yakalanma tehlikesine karşı Ordulular tarihe geçen ilginç bir dayanışma örneği sergiledi. Önce gemide bulunan silahlar takaların yan yana getirilmesiyle köprü oluşturulup halkın dayanışması ile gemiden alınarak bir depoya götürüldü. Silahların boşaltılmasının ardından Rüsumat batırıldı. Ordu’ya gelen düşman gemileri batan bir geminin işlevini kaybettiğini düşünerek geri çekildi. Düşman gemilerinin gitmesinin ardından Ordulular yine tarihi bir dayanışma ile gemiyi yüzdürdü. Motoru yenilendi. Depodaki silahlar yine takaların yan yana getirilmesiyle iskele yapılarak yeniden gemiye yüklendi. Rüsumat, Ordu’dan hareket ederek İnebolu limanına ulaştı.




Anahtar Kelimeler : ORDU’YA, GELENLER, UĞRAMADAN, GEÇMİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler