HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
14 Nisan 2024 Pazar Saat: 15:44

Kadınlara Euro Desteği Geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projenin toplam bütçesinin 15,3 milyon Euro olduğunu belirtti.
Kadınlara Euro Desteği Geliyor

Ankara, İstanbul ve İzmir'de başlatılan "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi", Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülmekte. Bu proje, 0-36 aylık çocukları olan sigortalı annelere odaklanmıştır. Amacı, annelere ve eğitimli çocuk bakıcılarına destek sunarak, kadın istihdamını artırmaktır.

Proje kapsamında, 7 bin kadına destek verilmesi hedeflenmekte. Bu kadınların yarısı annelerden, diğer yarısı ise eğitimli çocuk bakıcılarından oluşmaktadır. Her bir anneye, 12 ay boyunca aylık 325 Euro destek sağlanması planlanmaktadır. Bu destek, annelerin iş gücü piyasasında kalıcı olmalarını teşvik edecek ve çocuk bakımı nedeniyle işlerinden ayrılma riskini azaltacaktır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projenin toplam bütçesinin 15,3 milyon Euro olduğunu belirtti. Işıkhan, projenin, hem annelere maddi destek sağlayarak istihdamdan kopmalarını önleyeceğini, hem de eğitimli ve sertifikalı çocuk bakıcılarının istihdamını teşvik edeceğini vurguladı. Bakan, "Bu projemizle anneleri, çocukları ve bakıcıları desteklemiş olacağız" dedi

Projeden yararlanma koşulları ve başvuru süreci ile ilgili detaylar, SGK tarafından yakında duyurulacaktır. Bu girişim, kayıtlı istihdamı destekleme ve kayıt dışı istihdamla mücadele çabalarının bir parçası olarak ön plana çıkmaktadır.




Anahtar Kelimeler : Kadınlara, Euro, Desteği, Geliyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler