HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
5 Nisan 2024 Cuma Saat: 11:32

Venedik'te 'ayakbastı' parası

İtalya'nın kanallarıyla ünlü Venedik kentinde günlük turist yoğunluğunu kontrol edebilmek amacıyla şehre günübirlik ziyarete gelen turistlerden giriş ücreti alınmasına yönelik uygulama 25 Nisan'da başlayacak.
Venedik'te 'ayakbastı' parası

Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, şehrin tarihi merkezlerini korumak amacıyla alınan bir karar doğrultusunda turist yoğunluğunu kontrol altına almak için yeni bir adım attıklarını duyurdu. Brugnaro, Venedik Belediye Meclisinin Eylül 2023'te aldığı karara dayanarak, bu ay içinde uygulamanın denemesine başlayacaklarını açıkladı.

Uygulamaya göre, Venedik'e günübirlik ziyaretlerde bulunacak olanlar belirlenen 29 güne denk gelen günlerde "Venedik'e Giriş Ücreti" ödeyerek şehre giriş yapabilecekler. Brugnaro, Roma'daki Yabancı Basın Derneğinde yaptığı tanıtımda, uygulamanın aşırı turist yoğunluğuna karşı deneysel ve caydırıcı bir fikir olduğunu ancak şehrin kapatılması anlamına gelmediğini vurguladı.

Uygulamanın amacının para kazanmak olmadığını belirten Brugnaro, bunun yerine şehri korumak olduğunu vurguladı. Uygulamanın 25 Nisan'da 08.30-16.00 saatlerinde ilk kez devreye alınacağını ifade etti.

Giriş ücretinin 5 avro olduğunu dile getiren Brugnaro, bu ücreti ödeyen ziyaretçilere akıllı telefonlarına geçiş belgesi özelliğinde bir karekod gönderileceğini ve şehirde rastgele yapılacak kontrollerde bu karekodun gösterilmesi gerekeceğini belirtti. Giriş ücretini ödemeyenlerin ise yerel yetkililerin kontrollerinde tespit edilmeleri halinde giriş ücretine ek olarak 50 avroluk idari para cezasına çarptırılacaklarını söyledi.

Venedik Belediyesi sınırları içerisindeki tesislerde konaklayanlar, Veneto bölgesinde ikamet edenler, 14 yaş altı çocuklar, bakıma muhtaç olanlar, spor müsabakalarına katılanlar, seyahate çıkan lise öğrencileri, güvenlik güçleri ve itfaiye ekipleri giriş ücreti ödemekten muaf tutulacaklarını ekledi.

Venedik Belediye Meclisi Turizmden Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Simone Venturini ise giriş ücreti uygulanacak belirli 29 gün için çevrim içi portal üzerinden şu ana dek 151 bin 157 rezervasyon aldıklarını ve giriş ücreti ödeyenlerin sayısının da 15 bine yaklaştığını paylaştı.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : Venedik'te, 'ayakbastı', parası

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler