HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
3 Nisan 2024 Çarşamba Saat: 10:48

"Biz Adalete İnanıyor ve Güveniyoruz"

İyi Parti Ünye ilçe Başkanı Av. İrfan Demir ve Belediye Başkanı Adayı Ahmet Arpacıoğlu geçici seçim sonuçlarına göre Ünye Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi sonuçlarına itiraz ettiler.
"Biz Adalete İnanıyor ve Güveniyoruz"

İyi Parti Ünye ilçe Başkanı Av. İrfan Demir ve Belediye Başkanı Adayı Ahmet Arpacıoğlu Ünye Adliyesi’nde bulunan İlçe Seçim Kurulu’na giderek açıklanan geçici seçim sonuçlarına göre Ünye Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi sonuçlarına 02 Nisan 2024 Salı günü itiraz ettiler. 

Sonuçların İYİ Parti’nin elindeki ıslak imzalı sandık tutanakları ile ilçe seçim kurulunda girilen evrakların uyuşmadığını ifade eden İyi Parti Ünye İlçe başkanı Av.İrfan Demir ile belediye başkan adayı Ahmet Arpacıoğlu İYİ Parti evrakların incelenmesini, inceleme sonucu oyların tekrar sayılması ve gerekirse seçimin tekrarlanmasını talep ederek sonuca itiraz etti. 

Durumun takipçisiyiz diyen İyi Parti Ünye ilçe Başkanı Av. İrfan Demir“31 Mart 2024 tarihinde yapılan mahalli seçimlerle ilgili geçici sonuçlar incelendi. Geçici sonuçları incelediğimizde bizim aleyhimize sandık tutanaklarının düzenlenmiş olduğunu, aldığımız ıslak imzalı örneklerle yüksek seçim kuruluna gönderilen tutanaklar arasında farklılıklar olduğunu tespit ettik. Bu nedenle de seçim kuruluna gerekli itirazımızı yaptık. Yaptığımız itirazların sonuçları büyük sonucu etkileyebilecek ölçüdedir. Ancak seçim kurulunun burada nasıl bir karar vereceğini bizde bilemiyoruz. Durumun takipçisiyiz. 

Ünye Belediye Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı için itiraz ettik

Bu itirazlar 2 gün içinde değerlendiriliyor. 2 gün içinde kabul ya da ret konusundaki değerlendirmeler de il seçim kurulu tarafından tekrar bir inceleme yapılıyor. O inceleme sonucunda da itirazlar söz konusu olursa nihai merci olarak Yüksek Seçim Kurulu 7 günlük süre içerisinde nihai kararı oluyor. Ama ilçe seçim kurulundan karar 2 gün sonra çıkacak. Bizde merakla onu bekleyeceğiz. 

Sandık sayısının tamamına baktığımızda önde olduğumuz net olarak belli

Net bir rakam veremiyorum ancak sunduğumuz sandık sayısının tamamına baktığımızda önde olduğumuz net olarak bellidir. Bu konuda gerek rakip parti nezdinde bunun lehine sayılan oylar bize ait olduğu halde onların hanelerine yazılan oylar bir araya getirildiğinde bizim önde olduğumuz açıkça ortadadır.” 

Halkımızın teveccühü ile seçimi sandıkta kazandı diyen İyi Parti Ünye Belediye Başkanı Adayı Ahmet Arpacıoğlu“31 Mart 2024 tarihinde yapılan Ünye Belediye Başkanlığı seçimlerinde halkın teveccühleri ile büyük bir kampanya yürüttük ve halkımızın teveccühü ile bu seçimi kazandık. Ancak yapılan açıklamalar neticesine gördük ki seçim tutanaklarında ve sandık raporlarında-tutanaklarında arkadaşlarımız hukuken yaptığı incelemede hukuksuzlukların olduğu ortaya çıktı. Bizde zaten toplum olarak Ünye Belediye Başkanını Ahmet Arpacıoğlu’nu Ünye bekliyor ve hazır idi. Bunu kamuoyunda yaptığımız çalışmalarda seçmenlerimizin bazında bugün halen isteğin devam ettiği, vatandaşımızın gönlünde Belediye Başkanının Ahmet Arpacıoğlu olduğunu değerli hemşerilerim görecektir. 

Adalete olan güvencimiz tamdır diyen Ahmet Arpacıoğlu  Olay tabi ki hukuki bir konudur. Hukukçularımızın incelemesi ve ilçe başkanımızın da kendisinin hukukçu olması hasebiyle hukuken eksikleri, yanlışları, hukuksuzlukları tespiti yapıldı ve ilçe seçim kuruluna itirazımızı yaptık. Bundan sonra ki süreçte adalete olan güvencimiz tamdır. Değerli hukukçularımızın vereceği kararlar tabi ki kamu vicdanının yanında olacağına inanıyorum. Kamu vicdanı ilçe Belediye Başkanlığı seçimlerini İYİ Parti’nin yani Ahmet Arpacıoğlu’nun aldığını bilmekte ve bunu beklemektedir. Sadece hukuken bunun resmileşmesi gerekmektedir.  Ben ilçe Seçim Kurulu’muza güveniyorum. Hukukun üstünlüğüne inanıyorum. Vatandaşımızın arzu ettiği Ünyelinin arzu ettiği bir sonucu hukukumuzun vereceğine inanıyorum” dedi.    HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler