HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Nisan 2024 Salı Saat: 17:01

ENVER YILMAZ: "HIRSIZ VAR ! OYLARIMIZI ÇALDILAR"

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, seçim sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
ENVER YILMAZ: "HIRSIZ VAR ! OYLARIMIZI ÇALDILAR"

"SANDIKLARA İTİRAZ EDİLDİ"

Enver Yılmaz, 2 bin 240 sandıkta toplam 455 sandığa yönelik itirazlarını gerçekleştirdiklerini duyurdu.19 ilçede YSK’lara ve hakimliklere yapılan itirazlarda 30 avukatın görev aldığını belirten Yılmaz, 115 bin seçmenin iradesinin korunması için mücadele ettiklerini söyledi.

"YENİDEN SAYIM İSTENDİ"

Yılmaz, yaşananları “hukuk garabeti” olarak nitelendirerek, 5 ilçede sandıkların erken açılması ve sandık görevlilerinin gönderilmesi gibi usulsüzlükler olduğunu öne sürdü. Saat 16:00'dan önce tutanak açıklanamamasına rağmen 14:15'te tutanak açıklandığını ve bazı sandıklarda oy sayılarında tutarsızlık olduğunu söyledi.

Yılmaz, %37 oy oranıyla 167 bin seçmenin oyunu aldıklarını ve Ordu ittifakı hedefini gerçekleştirdiklerini Seçimlerde muhtarlık seçimi sonrasında sandıklarda kimsenin kalmamış olmasının ve sandık başkanlarının vicdanlarına bırakılmış olmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

"KANUNİ HAKKIMIZ"

Yılmaz, 455 sandığın yeniden sayılmasını talep ederek, “Sandıklar yeniden sayılmazsa, Ordu’nun mevcut belediye başkanını meşru belediye başkanı olarak kabul etmiyorum. Yeniden sayım kanuni hakkımızdır. Bir hak gaspı var. Oylarımızı çaldılar.” dedi.

"İSTANBUL'DA YENİLENDİ ORDU'DA DA YENİLENMELİ"

2019 İstanbul seçimlerinin yenilenmesine sebep olan gerekçelerin Ordu’da daha da fazla olduğunu savunan Enver Yılmaz, “Yeniden sayımla neticenin değişeceğine inanıyoruz. Milletimizin yarısı bize teveccüh gösterdi. Milletin oylarının kendilerinden gittiğini anlayınca sandıkta operasyon yaptılar.” ifadelerini kullandı. “Hırsız var! Oylarımızı çaldılar!” diyerek, oylarına sahip çıkacaklarını ve sandığa giren oyların Enver Yılmaz olarak çıkması için mücadele edeceklerini söyledi. Yılmaz, “Aklanmadıkları sürece o belediye binasında oturamazlar. Bunun yolu yeniden sayımdır.” diyerek sözlerini noktaladı.




Anahtar Kelimeler : ENVER, YILMAZ:, "HIRSIZ, VAR, !, OYLARIMIZI, ÇALDILAR"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler