HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Nisan 2024 Salı Saat: 09:17

Yurt Genelinde Muhtarlık Seçimleri Can Aldı

Muhtarlık seçimiyle ilgili kavgalarda yurt genelinde 6 kişi hayatını kaybetti, 62 kişi yaralandı.
Yurt Genelinde Muhtarlık Seçimleri Can Aldı

Türkiye'de 17 Mart'tan itibaren lokal yönetimlerin belirlendiği muhtarlık seçimleri, ülke genelinde yaşanan bir dizi üzücü olaylarla gündeme oturdu. Anadolu Ajansı'nın derlediği bilgilere göre, muhtarlık yarışlarında çıkan çatışma ve kavgalar sonucunda 6 kişi hayatını kaybederken, 1'i polis olmak üzere toplam 62 kişi yaralandı. Seçim sürecinin gölgesinde kalan bu olaylar, birçok ailenin yasını beraberinde getirdi.

Şanlıurfa'da Gerilim Yüksek: 2 Ölü, Çok Sayıda Yaralı

Şanlıurfa ilinde, özellikle Harran ilçesinde yaşanan şiddet olayları dikkat çekiyor. 17 Mart'ta iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. Soruşturma kapsamında alınan 4 şüpheliden 2'si tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Seçim öncesi ve sonrasında Eyyübiye, Bozova, Harran ve Halfeti ilçelerinde yaşanan kavgalar toplamda 16 kişinin yaralanmasına sebep oldu.

Diyarbakır ve Mardin'de Seçim Gerginliği: Ölü ve Yaralılar Var

Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Ağaçlıdere Mahallesi'nde 31 Mart'ta iki grup arasında yaşanan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 14 kişi yaralandı. Güvenlik güçlerince yakalanan 12 şüphelinin yanı sıra, tedavisi süren 6 kişi hastanede olup, bir şüpheli ise firarda. Mardin’in Nusaybin ilçesi Görentepe Mahallesi'nde de seçim sonuçlarının ardından çıkan kavgada 1 kişi yaşamını yitirirken, 3 kişi yaralandı. Kızıltepe ilçesinde de benzer sebeplerle çıkan kavgada 11 kişi yaralanma ile karşı karşıya kaldı.

Siirt: Seçim Kavgasında 1 Ölüm, 12 Yaralı

Siirt ilinin Konacık köyünde muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Bölgede güvenlik güçleri tarafından 1 şüpheli gözaltına alındı. Baykan ilçesinin Veyselkarani beldesinde yaşanan başka bir olayda ise 1'i polis toplam 8 kişi yaralandı ve olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da İki Aile Arasında Silahlı Çatışma: 1 Ölü, 1 Yaralı

İstanbul'un Arnavutköy semtinde, akraba olan iki taraf arasında muhtarlık seçimi kaynaklı çıkan silahlı kavgada, tesadüfen olay yerinden geçen bir vatandaş hayatını kaybetti. Polis ekiplerince olaya karışan 4 şüpheli gözaltına alınırken, yaralanan vatandaşın tedavisi devam etmektedir.

Diğer İllerdeki Şiddet Olayları

Burdur'da ve Bayburt'un Balca köyünde de muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgalar sırasında, toplamda 4 kişi yaralanma yaşadı. Bu olaylar, sadece şiddetin belli başlı bölgelerle sınırlı olmadığını, ülke genelinde yerel seçimlerin ne kadar yüksek tansiyonlu bir döneme denk geldiğini gösteriyor.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : Yurt, Genelinde, Muhtarlık, Seçimleri, Can, Aldı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler