HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
30 Mart 2024 Cumartesi Saat: 10:00

Yerel seçimlere 1 gün kaldı! Reklam yasakları başladı

Türkiye, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere odaklanırken, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı gereği reklam yasakları başladı.
Yerel seçimlere 1 gün kaldı! Reklam yasakları başladı

Türkiye, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere odaklanırken, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı gereği reklam yasakları başladı. YSK'nın kararına göre, basın kuruluşları herhangi bir parti veya adayın siyasi reklamını yayınlayamayacaklar. Bu yasaklar, oy verme günü olan 31 Mart Pazar günü YSK tarafından açıklanacak saate kadar sürecek.

YSK'nın belirlediği karara göre, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 31. maddesinde yer alan siyasi reklamlara ilişkin usul ve esaslar geçerli olacak. Bu doğrultuda, televizyonlar, radyolar ve diğer yayın organları seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapamayacaklar.

Siyasi partiler ve adaylar, yayın organlarında sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetlerini 18.00'e kadar sürdürebilecekler. Ancak bu saatten sonra her türlü propaganda faaliyeti yasaklanacak.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), YSK kararları gereğince bugün saat 23.59'dan seçim gününe kadar siyasi reklamların yasak olduğunu ve medya kuruluşlarının yarın saat 18.00'e kadar seçime katılan siyasi partiler ile adayların propaganda faaliyetlerini yayınlayabileceklerini kanallara bildirdi.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : Yerel, seçimlere, 1, gün, kaldı!, Reklam, yasakları, başladı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler