HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
21 Mart 2024 Perşembe Saat: 17:01

DOWN Farkındalık Günü Farkedildi…

21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu'nda anlamlı bir etkinlik düzenledi.
DOWN Farkındalık Günü Farkedildi…

 Programa, protokol mensupları ve down sendromlu çocukların aileleri katıldı.

Program saat 13.00'te tiyatro iletisi ile başladı.

Etkinlik, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Uğur Böceği Down Sendromlular Derneği Başkanı Fatma Korkut, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Korkut, down sendromluların hayatın bir gerçeği olduğunu ve toplumun bu gerçeği fark etmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca, down sendromlu bireylerin kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde eğitilmelerinin önemine dikkat çekti.

Programın devamında, down sendromlu çocuklardan oluşan bir ekip, çökertme çayda çıra gelin halayı ve zeybekten oluşan halk oyunu gösterisi sergiledi. Ardından, Ardından Adil Karlıbel Özel Eğitim Okulu öğrencilerinin ritim gösterisi izlendi. Etkinlik, down sendromlu çocukların fotoğraflarından oluşan bir slayt gösterisiyle sona erdi.

Bu etkinlik, down sendromlu bireylerin toplum içindeki yerini ve önemini vurgulamak adına anlamlı bir adım olarak değerlendirildi.




Anahtar Kelimeler : DOWN, Farkındalık, Günü, Farkedildi…

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler