HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Mart 2024 Pazar Saat: 11:32

Milli Teknoloji Merkezi’ni Ziyaret Etti

13 farklı mühendislik disiplininin bir arada bulunduğu Ar-Ge ve tasarım merkezinde bilgi verildi.
Milli Teknoloji Merkezi’ni Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ziyaretinde İHA, SİHA, insansız helikopter ve son zamanlarda Türkiye’nin gururu olan Kızıl Elma İnsansız Savaş Uçağının üretimi ve çalışmalarını yerinde inceledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada, savunma sanayinin milli olmasının önemine vurgu yaparak, yapılan çalışmaların çok kıymetli olduğunu, bunun önemini en son Azerbaycan’da bizzat yaşayarak görüldüğünü söyledi.

Dünya standartlarının üzerinde olan Merkezde birçok genç mühendisin yaptığı çalışmaların çok kıymetli olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu gibi tesislerin benzerinin de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de var olması gerektiğini kaydetti.

Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bulunduğu jeopolitik ve jeostratejik konumu itibariyle burdaki çalışmaların çok önemli olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin yeni yüzyılında Selçuk Bayraktar, ASELSAN ve roketsan öncülüğünde çok daha önemli işlere imza atılacağını gönülden inandığını belirtti.

Türkiye’nin ihracatını gerçekleştirdiği İHA ve SİHAları üretim yerinde inceleme fırsatı bulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, yapılan çalışmalardan dolayı Baykar Yönetim Kurulu Başkanı / Teknoloji Lideri (CTO)

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’a, Aselsan Genel Müdür Ahmet Akyol ve Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci’ye teşekkür etti.

BHA




Anahtar Kelimeler : Milli, Teknoloji, Merkezi’ni, Ziyaret, Etti

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler