HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
16 Mart 2024 Cumartesi Saat: 09:24

Kredi kartında nakit avans faizi yükseltildi

Kredi kartıyla nakit avans çekiminde faiz oranı yüzde 4,42'den yüzde 5'e yükseldi.
Kredi kartında nakit avans faizi yükseltildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ek sıkılaştırma adımları kapsamında, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarından nakit çekim işlemlerinde uygulanan faiz oranlarını artırarak, bankacılık sisteminde Türk lirası (TL) mevduatın payını artırmaya yönelik yeni adımlar attı.

TCMB'nin, kredi kartı işlemlerinde uygulanan azami faiz oranlarında değişiklik öngören tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapılan değişiklikle birlikte, kredi kartlarından yapılan nakit avans işlemleri ve kredili mevduat hesaplarında uygulanan aylık azami akdi faiz oranları artırıldı. Yeni hesaplama yöntemiyle, aylık azami akdi faiz oranı yüzde 4,42'den yüzde 5'e çıkarıldı.

Son dönemde ihtiyaç kredisi faiz oranlarında yaşanan artışla birlikte nakit avans için uygulanan faiz oranı, ihtiyaç kredisi faiz oranına göre düşük kalmıştı. Yapılan bu değişiklikle farklılık giderilirken, yeni oranlar bugünden itibaren geçerli olacak.

TCMB ayrıca, bankalara gönderdiği uygulama talimatıyla gerçek ve tüzel kişiler için uygulanan TL payı hedeflerini güncelledi. Bankaların tüzel kişi TL payı için aylık artış hedefi getirilirken, gerçek kişi TL payı aylık artış hedefleri de güncellendi ve hedeflerin sağlanamaması halinde uygulanacak komisyon oranı artırıldı.

Bu uygulamaların bugünden itibaren geçerli olacağı belirtildi.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : Kredi, kartında, nakit, avans, faizi, yükseltildi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler