HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
14 Mart 2024 Perşembe Saat: 15:57

4. Uluslararası Medya Ve İslamofobi Forumu Gerçekleştirildi

Rayo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından dördüncüsü düzenlenen Medya ve İslamofobi Forumu "Küresel ve Yerel Boyutlarıyla İslamofobi" temasıyla Ankara'da düzenledi.
4. Uluslararası Medya Ve İslamofobi Forumu Gerçekleştirildi

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) düzenlediği 4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu’nda küresel ve yerel boyutlarıyla İslam karşıtlığı masaya yatırıldı. Forumun ana gündeminde Gazze yer aldı.

Foruma Ankara Bilim Üniveristesi Rektörü Yavuz Demir, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, SETA  Genel Sekreteri Burhanettin Duran, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcı Doktror Batuhan Mumcu ve Diynet İşleri Başkanı Ali Erbaş katıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu’na yazılı mesajla katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yazılı açıklamalarında  “Her ne kadar Hamas bahanesiyle yapıldığı iddia edilse de Filistin topraklarında işlenen soykırımın aynı zamanda İslamofobik bir zihniyetin ürünü olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu’nda açılış konuşmasını yapan Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Yavuz Demir, “İslamofobi temelli Gazze zulmü karşısında Müslümanlar karıncanın bile hakkını gözeterek doğru yolda birlik olarak ilerlemelidir.” dedi.

Bu durumu kabul ettiremezler

Panenlde konuşan Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, barış dinini yaşayan müslümanların, sistematik nefret söylemleri ve dezenformasyon faaliyetleriyle ötekileştirldiğini söyledi . Şahin, ” Birileri de hâlâ bunu “fikir özgürlüğü” parantezine almaya çalışıyor. Ancak bu durumu kabul ettiremezler.” ifadelerinde bulundu.

Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu’nun önemine dikkat çeken Şahin,”Bu forum çok önemli.Batı basını İsrail’i haklı göstermek için akıllarımızla dalga geçen haberler yaparken,hastane bombalayan terör devletini makul gösteren yayınlar yapılırken,bizler,doğruları söylemeyi, zulmü haykırmayı her zamankinden daha güçlü bir şekilde sürdürmeliyiz.” ifadelerini kaydetti.

Küstah karikatür

Ahlaksız Fransız “Liberation Gazetesi” alçak bir yayın yaptı, kınıyorum. İsrail’in gıda ile ilaç girişine izin vermediği Gazze’de açlık ve susuzluktan binlerce insan hayatını kaybederken küstah karikatürü yayınlayan Batı basınını lanetliyorum

Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu’nda konuşan Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Genel Koordinatörü Profesör Doktor Burhanettin Duran, “Dünyanın dört bir yanında Müslümanlara yönelik bu ayrımcılığın ve ötekileştirmenin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz.” açıkalamalarında bulundu 

Panel’in açılış konuşamalarında konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcı Doktror Batuhan Mumcu,  “Batı medyası; ayrımcılığın, ötekileştirmenin ve İslamofobinin temel besleyicileri arasında yükselmektedir. Bu durum İslam karşıtı ön yargının oluşmasındaki en önemli faktördür.” ifadelerinde bulundu. 

Mumcu batı medyasının kullandığı dilin Gazze’deki çatışmaların daha da derinleşmesine sebep olduğunu aktardı. Mumcu,”Tüm Filistinlileri terörist olarak gösteren İslamofobik yaklaşımıyla Batı medyası, kamuoyunu manipüle etmektedir.” dedi.

Son açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş,” Peygamber Efendimiz S.A.V. ‘İçinizden biri bir kötülük görürse onu eliyle, buna gücü yetmezse diliyle değiştirsin’ diyor. Fakat 2 milyarı aşkın sayıdaki Müslüman Gazze vahşetine dur diyemiyor.” değerlendirmelerinde bulundu.

Erbaş  “Kültürel ırkçılık ekseninde kendini eşsizleştiren Batının, medya aracılığıyla çarpıtılmış İslam imajı çerçevesinde Müslümanlara karşı yürütülen ırkçı ve ayrıştırıcı faaliyetleri giderek artmaktadır.” dedi.

Dördüncüsü düzenlenen Medya ve İslamafobi Forumu’nun açılış konuşmaları hatıra fotoğrafı ile bitti. Forum ikinci oturumda panelistlerin konuşmalarıyla devam etti.

BHA





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler