HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
12 Mart 2024 Salı Saat: 12:16

“ÜNYE ÇÖP DAĞINDAN KURTULDU”

“Bu alanı çöp alanından mesire alanına dönüştürüyoruz”
“ÜNYE ÇÖP DAĞINDAN KURTULDU”

Ünye Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tavlı Ünye’nin Akçay Mevkii’nde bulunan vahşi çöp depolama alanının Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. M. Hilmi Güler ile birlikte çöp dağı oluşmasından kurtarıldığını belirterek, “Bu alanı çöp alanından mesire alanına dönüştürüyoruz” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında mahalle ziyaretlerini aralıksız sürdüren Ünye Belediye Başkanı ve AK Parti Ünye Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tavlı Kocuklu Mahallesi’ni ziyaret ederek mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

“Karadeniz’e Yakışır Mesire Alanı Olacak”

Ünye Belediyesi’nin son 5 yılda ekonomik olarak güçlenmesinin ardından 85 mahalleye etkili hizmetler yaptığını belirten Başkan Tavlı alt ve üst yapı, ulaşım gibi sorunlarda ciddi mesafeler kat ettiklerini söyledi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. M. Hilmi Güler’in talimatıyla Ünye’nin batı girişinde bulunan ve Kocuklu Mahallesi yakınında yer alan vahşi çöp depolama alanının rehabilite edildiğini hatırlatan Başkan Tavlı, “Ulaşım ile ilgili birçok mahallemizde olduğu gibi bu mahallemizde de sorunu çözdük. Belediyecilik hizmetlerinin aksamadan devam etmesinin yanı sıra mahallemizin yakınında, Ordu’nun ve Ünye’nin giriş kapısı Akçay mevkiinde bulunan çöp dağı şehrimize yakışmıyordu. Dalga ve rüzgarla birlikte çöp depolama alanında bulunan çöpler 35 kilometrelik sahil şeridimize yayılıyordu. Allah’a şükürler olsun 2019 yılında göreve geleceğimiz zaman bu alanın üstünün örtülerek mesire alanına dönüştürüleceğiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştuk. Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber ilk işimiz bu alanın üstünün kapatılması oldu. Buraya artık çöp dökülmüyor, iç yanmasının tamamlanması bekleniyor. Çöp alanında biriken gazların oluşturabileceği patlamalara karşı önlemler alınarak kontrollü yanma süreci takip ediliyor. Bu süreç tamamlandıktan sonra Karadeniz’in kıyısında Ünye’nin girişi olan bu alan çok güzel bir mesire alanına dönüşecek. Ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarıyla birlikte bu alan güzel bir mesire alanına dönüşecek. Bu ve bunun gibi birçok projemizin devamı için sizlerden 31 Mart seçimlerinde destek bekliyoruz” diye konuştu.

Mahalle Muhtarı Okay Çelik ise Başkan Tavlı’ya mahallelerine ve Ünye’ye yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür etti.




Anahtar Kelimeler : “ÜNYE, ÇÖP, DAĞINDAN, KURTULDU”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler