HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
12 Mart 2024 Salı Saat: 12:14

Türkiye Finallerine katılacaklar

TÜBİTAK, ülkemizin bilim temelli bilgi ve teknoloji üretimi ile millî teknoloji hamlesine ve bunun için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynaklarının gelişimi süreçlerine katkı sağlamak amacıyla destekleyici ve teşvik edici programlar ile
Türkiye Finallerine katılacaklar

TÜBİTAK, ülkemizin bilim temelli bilgi ve teknoloji üretimi ile millî teknoloji hamlesine ve bunun için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynaklarının gelişimi süreçlerine katkı sağlamak amacıyla destekleyici ve teşvik edici programlar ile etkinlikler yürütmektedir. Bu etkinlikler çerçevesinde her yıl lise öğrencilerimize yönelik düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda amaç, lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencilerimizi temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkıda bulunmaktır. Gençlerimizi düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları problemlere çözümler üretebilen, 21. yüzyıl becerilerine sahip bireylerin yetişmesini sağlamaktır.

Türkiye genelinde 12 bölgede yapılan yarışmalarda, her bölge için bir il, merkez olarak seçilmiştir. İlimiz, Samsun merkezli ve Giresun, Tokat, Amasya, Çorum, Kastamonu ile Sinop'un da bulunduğu bölgede yarışmaktadır. Yarışmalar; Biyoloji, Fizik, Coğrafya, Kimya, Teknolojik Tasarım, Değerler Eğitimi, Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Tarih, Psikoloji, Sosyoloji ve Yazılım olmak üzere 12 ana alanda düzenlendi.

Bu sene 55.'si gerçekleşen yarışmalarda Türkiye genelinden toplam 23.066, Samsun bölgesinden toplam 2101, ilimizden ise 849 başvuru yapıldı. 12 bölgede toplam 1219 proje, ilimizden ise 16 proje bölge finallerine katılmaya hak kazandı.  İlimizin de yer aldığı Samsun bölge finalleri Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi'nde 4-7 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Tokat'ta gerçekleştirilen bölge finallerine ilimizden 16 proje ile katılım sağlanmış olup 6 Bölge Birinciliği, 1 Bölge İkinciliği ve 2 Bölge Üçüncülüğü dereceleri elde edilmiştir. Bölge Birinciliği kazanan öğrencilerimiz, Mayıs ayında Ankara'da gerçekleştirilecek olan Türkiye Finallerinde yer alacaklar




Anahtar Kelimeler : Türkiye, Finallerine, katılacaklar

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler