HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
1 Mart 2024 Cuma Saat: 12:36

SAMSUN-SARP DEMİRYOLU PROJESİNE NE ZAMAN BAŞLANACAK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Samsun-Sarp Demiryolu projesini planladıklarını ve bu yıl içinde proje çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.
SAMSUN-SARP DEMİRYOLU PROJESİNE NE ZAMAN BAŞLANACAK?

Bakan Uraloğlu, Türkiye genelinde yüksek hızlı tren ağının daha da genişletildiğini vurgulayarak, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Eskişehir-İstanbul ve Konya-Karaman hatlarının ardından en son Ankara-Sivas Hızlı Tren hattının faaliyete geçtiğini hatırlattı.

Uraloğlu, şimdi odaklandıkları hedefin hızlı tren ağını Karadeniz'e ulaştırmak olduğunu belirterek, müjdeli bir haberle Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı projesini duyurdu. Bakan, projenin tamamlanmasıyla Ankara-Samsun arasındaki 7 saatlik karayolu seyahat süresinin 2 saat 45 dakikaya düşeceğini ifade etti.

Ayrıca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, 509 kilometrelik Samsun-Sarp Demiryolu projesini de gündeme aldıklarını ve bu yıl içinde proje çalışmalarına başlamayı planladıklarını belirtti. Samsunluların büyük bir merakla beklediği bir diğer proje olan Samsun Batı Çevre Yolu'nun da yatırım programına alındığını ve 2024 yılı içinde ihalesinin yapılmasının hedeflendiğini açıkladı.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler