HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
1 Mart 2024 Cuma Saat: 09:50

SEÇMEN KAĞITLARI NE ZAMAN DAĞITILACAK ?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimler için seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımına başladı.
SEÇMEN KAĞITLARI NE ZAMAN DAĞITILACAK ?

YSK, seçmen kaydı sorgulaması konusunda belirli kanallar dışında gelen mesajlara itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

YSK, 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımına bugün itibarıyla başlandığını duyurdu. Yapılan açıklamada, seçmen kaydı sorgulamasıyla ilgili olarak, belirli kanallar dışında gelen mesaj ve e-postalara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Parti sayısındaki değişiklikle ilgili olarak ise YSK, seçime katılma yeterliliğine sahip siyasi parti sayısını, Yenilik Partisi ile Genç Parti’nin seçimlere katılmayacağını açıklamasının ardından 34 olarak güncelledi. Siyasi partiler ve bağımsız adayların adaylık listelerini teslim etmesinin ardından, seçime katılacak siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri, YSK Başkanlığında yapılan kura çekimi ile belirlendi.

Seçmenlerin oy kullanacakları yerleri öğrenmeleri için dağıtılan seçmen bilgi kağıtlarıyla birlikte bugün itibarıyla başlanıldı. Oy verme işlemi, seçmenlerin kayıtlı oldukları sandıklarda gerçekleştirilecek olup, 31 Mart günü oy kullanmaya gidecek vatandaşların seçmen bilgi kağıtlarını yanlarında bulundurmaları zorunlu değil.

Seçmen kaydı sorgulama işlemleri için YSK’nin internet sitesi, e-Devlet kapısı, YSK’nın seçmen sorgulama mobil uygulaması veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi kullanılabilecek.

BHA




Anahtar Kelimeler : SEÇMEN, KAĞITLARI, NE, ZAMAN, DAĞITILACAK, ?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler