HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
1 Mart 2024 Cuma Saat: 09:32

Doğalgaza Zam Gelecek mi?

Doğalgaza zam gelecek mi?" sorusu araştırılırken, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ)'den açıklama geldi. Mart ayı ücret tarifesinin yanı sıra zam konusu hakkında da açıklama yapıldı.
Doğalgaza Zam Gelecek mi?

Enerji sektöründeki gelişmeler doğrultusunda, Türkiye'nin önde gelen doğalgaz dağıtım şirketi BOTAŞ, Mart ayına özel doğalgaz tarifelerini internet sitesi üzerinden yayımladı. Yapılan açıklamaya göre, mesken ve sanayi aboneleri için doğalgaz fiyatlarında bir değişiklik yapılmadı, ancak elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı.

Konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine uygulanacak satış fiyatı, 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak belirlendi. Bu durum, mesken abonelerini doğalgaz maliyetleri konusunda rahatlatacak bir gelişme olarak değerlendirilebilir.

Sanayi aboneleri için ise tarife kademesine göre farklı fiyatlandırmalar söz konusu. Kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira ödeme yapılacak.

Elektrik üretim amaçlı doğalgaz kullanımı yapan aboneler için belirlenen tarife ise 1000 metreküp doğal gaz için 12 bin lira olarak açıklandı. Bu tarife, enerji sektöründeki oyuncuların maliyetlerini dikkate alarak belirlenmiş ve sabit tutulmuş durumda.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : Doğalgaza, Zam, Gelecek, mi?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler