HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
27 Şubat 2024 Salı Saat: 12:52

İkinci Cemre Suyu Isıtacak!

Baharın müjdeleyicisi olarak bilinen cemre suya düştü. Cemrenin üçüncüsü 5-6 Mart'ta toprağa düşecek.
İkinci Cemre Suyu Isıtacak!

Dünya genelinde pek çok kültürde ortak olarak kabul edilen cemre fenomeni, soğuk kış günlerinin ardından doğanın canlanışını müjdeleyen bir ritüel olarak kutlanıyor. Orta Asya'dan Arap coğrafyasına, Çin'den Yunanistan'a kadar uzanan coğrafyalarda benzer inançlarla karşılaşılan cemreler, havayı, suyu ve toprağı ısıtarak ilkbaharın müjdecisi olarak kabul ediliyor.

Bugün, 19-20 Şubat tarihleri arasında ikinci cemrenin suya düştüğü gün olarak kutlanıyor. Cemreler, halk arasında 7 gün arayla havaya, suya ve toprağa düşüyor. İlk cemrenin ardından şimdi sıra suyu ısıtmakta. İkinci cemrenin suya düşmesiyle birlikte, doğanın uyanışının ve baharın habercisi olarak suyun ısınması bekleniyor.

Cemre geleneği, yılın belirli dönemlerinde doğanın dengesini gösteren bir ritüel olmanın yanı sıra tarım ve hayvancılıkla ilgili halk bilgisini de içinde barındırıyor. Üçüncü ve son cemre ise 5-6 Mart tarihlerinde toprağa düşecek. Bu tarihten itibaren ise hava sıcaklığında belirgin bir artış yaşanması bekleniyor.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : İkinci, Cemre, Suyu, Isıtacak!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler