HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
27 Şubat 2024 Salı Saat: 11:38

“GAZZE’DEKi VAHŞET SONLANDIRILMALIDIR”

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği vahşeti şiddetle kınadı.
“GAZZE’DEKi VAHŞET SONLANDIRILMALIDIR”

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği vahşeti şiddetle kınadı.   

Zengin yaptığı açıklamada, “İsrail’in 7 Ekim 2023’te Gazze’ye yönelik olarak başlattığı insanlık dışı saldırıların üzerinden 5 aya yakın süre geçmiştir. Bu zaman zarfında çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 29 bin 782 kişi hayatını kaybetmiş, saldırılarda yaralananların sayısı 70 bini aşmıştır.

Gazze’de yaşayan yaklaşık 2 milyon Filistinli güvenli olarak belirtilen bölgelere göç etmeye zorlanırken, İsrail katliamlarını bu bölgelere de yayarak vahşet ve soykırımda sınır tanımadığını da göstermektedir. Sivil yerleşim bölgelerinin bombalandığı, hastanelerin yerle bir edildiği Gazze’de yardımların da engellenmesi nedeniyle açlık sorunu baş göstermiş durumdadır.

Bununla birlikte hayatları kararan, uzuvlarını kaybeden, yuvaları yıkılan, aileleri dağılan Filistinlilerin hali insanlık adına içinde en küçük bir değer taşıyan herkesin yüreklerini dağlamaktadır. Saldırıların başladığı günden beri uluslararası camia İsrail’i kınamaktan öteye geçememiştir. On binlerce sivil acımasızca katledilirken dünya olayları seyretmekten başka bir şey yapmamaktadır. Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte bölgede salgın hastalık riskinin de artacağı hesaba katıldığında vakit daha fazla geç olmadan Gazze için bir şeyler yapılmak zorundadır.

Başta Birleşmiş Milletler ve İslam İş birliği Teşkilatı olmak üzere tüm uluslararası kuruluşlar İsrail’e karşı etkili bir yaptırım politikası uygulamalıdır. İsrail bütün uluslararası organizasyonlardan dışlanmalıdır. En önemli insan hakkı olan yaşama hakkını ihlal eden İsrail’in yaptıkları yanına bırakılmamalıdır.

Katil İsrail’e ekonomik, askeri ve siyasi bedel ödetilmezse dünyadaki bütün milletler bu insanlık suçuna ortak olacaktır. Dünya sosyal, siyasal ve ekonomik olarak bir çöküntüye doğru hızla yol almaktadır. Ne zaman ki dünya, insani değerleri yüceltir ancak o zaman bu kötü gidişe bir dur denilebilir. İnsani değerlerin yüceltilmesi, Gazze’deki vahşetin önlenmesiyle başlayacak, dünyanın her köşesindeki mazlumların kurtuluşu ile son bulacaktır.

Gazze, insanlığın turnusolü haline gelmiştir. Dünya ya bu sınavdan başarıyla geçecek ve insanlık kazanacak ya da karanlık bir sona doğru hızla yol alacaktır” dedi.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler