HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
23 Şubat 2024 Cuma Saat: 14:30

Eğitim-İş Sendikası, Hukuki Süreç Başlattı!

Eğitim-İş Sendikası Ordu Şubesi Yönetim Kurulu ve üyeleri,Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret içeren açıklamaları nedeniyle hukuki süreç başlatma kararı aldı.
Eğitim-İş Sendikası, Hukuki Süreç Başlattı!

Eğitim-İş Sendikası Ordu Şubesi Yönetim Kurulu ve üyeleri Mustafa Kemal ATATÜRK'e hakaret eden 20.dönem milletvekili Şevki Yılmaz ile Diyanet İşleri Başkanlığı görevlisi Halil Konakçı hakkında suç duyurusunda bulundu.

22.02.2024 tarihinde Ordu Adliyesine giderek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan sendika yönetim kurulu ve üyeleri dilekçelerinde şu açıklamalara yer vermişlerdir:

17.02.2024 tarihinde Sultan 2.Abdülhamid’in 4.kuşak torunu olduğu iddia edilen kişilerin düğününde bir konuşma yapan ve sözde “Dua eden” şüpheli Şevki Yılmaz, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’e ve ülkenin kurtuluş mücadelesini vermiş Gazi Meclisimiz ile devrim kadrolarına hakaret etmiştir. Salonda bulunanların da topluca “Amin” diyerek bu hakaretlere iştirak ettiği görüntüler medyaya yansımış, netice olarak da toplumda infial yaratmıştır. 

Şüphelilerin kamuoyuna yansıyan iki farklı açıdan çekilmiş görüntülerden birisinde:

“Osmanlı’yı süren soysuzları da lânetle anıyorum” ifadelerini kullandığı, bir diğer görüntüde ise “Selânik’ten gelen dönmeleri, onlara destek verenleri kahr-u perişan eyle! Ümmeti Muhammedi başsız bırakanları kahr-u perişan eyle! Devrimlerle değerlerimizi devirenleri, harflerimizi devirenleri, cumamızı pazara çevirenleri, hayatımızı mahvedenleri kahr-u perişan eyle!” ifadelerini kullanma cüretini göstermiştir. 

Cumhuriyet Öğretmenleri olarak Atatürk ve Cumhuriyet’e saldıranlara karşı durmaya ve Cumhuriyet  Devrimleri’ne sahip çıkmaya devam edeceğiz.




HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler