HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
18 Şubat 2024 Pazar Saat: 17:57

BAŞKAN GÜLER: “YENİ DÖNEMDE ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altaş TV’de yayınlanan Gökhan Gül ile Seçim 2024” adlı programa canlı yayın konuğu oldu.
BAŞKAN GÜLER: “YENİ DÖNEMDE ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK”

Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarının masaya yatırıldığı programda Başkan Güler önemli açıklamalarda bulundu.
“CUMHURBAŞKANIMIZ ŞEHRİMİZDEN MEMNUN AYRILDI”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ordu ziyaretin hakkında konuşan Başkan Güler, “Cumhurbaşkanımız Ordu’ya her gelişinde çok güzel karşılanıyor. Büyük bir teveccüh vardı, alan tamamıyla dolu ve coşkuluydu. Cumhurbaşkanımız bir dünya lideri olduğu için yaptığımız çalışmalar onu mutlu etmek için çok önemli. Yoğun bir Ortadoğu seyahatinden sonra ayağının tozuyla Ordu’ya geldi. Çok mutlu oldu. Değerlendirmelerimiz onun çok mutlu olduğunu gösterdi. Ordu’muz hem güzel bir sınav verdi hem çok güzel yatırımların devam ettiğini müjdeledi. Özellikle şehir hastanesindeki kazancımız çok önemli. Çünkü Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından bir tanesi Ordu’da oldu. Özellikle bağlantı yolları ile ilgili 1,5 milyar liralık bir yatırım bu. Bunu müjdelediler Ulaştırma bakanımızla. Bunun dışında doğalgaz ile ilgili müjdeleri oldu. Ordu’da sıra dışı bir belediyecilik yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın 81 vilayet için açıkladığı 8 kriter var. Biz bu kriterlere 5 yıl önce başlamıştık. Burada da bu isabeti gördük. Çok güzel bir miting oldu.”
“GERİDE KALAN SU VE YOL ÇALIŞMALARINI 2 YIL İÇERİSİNDE BİTİRECEĞİZ”
Su ve yol yatırımlarında Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdıklarını ifade eden Başkan Güler, yeni dönemde tekrar seçilirse 2 yıl içerisinde yol ve su sorununu bitireceklerini ifade etti.
Başkan Güler şöyle konuştu:
“Biz sadece Büyükşehir başkanlığı sırasında yapmadık. Daha evvel bakanlığım sırasında da birçok yola imza attık. Büyükşehir belediye başkanı olduğumda da Cumhuriyet tarihinin en büyük rekorunu kırdık. 2 bin 200 km’lik bir yol ağını yapmış olduk. Bu çok önemli bir yatırım. Kendi iş makinalarımız, asfalt plentimiz, taş ocağımız, beton santralimiz ile yarı yarıya ucuza yaptık. Türkiye’de çok dikkat çeken bir rakam. İnşallah nasip olur seçilirsem geri kalan yolları da 2 sene içerinde bitmiş olacak. Yol ile beraber su hatlarında da çalışmalarımız var. Yaklaşık 1800 km’de su hattı çalışmalarımızı yaptık. 772 mahallemizin 272 mahallede su problemi vardı. Biz bunu 29 mahalleye düşürdük. Önümüzdeki iki yılda da tamamını bitirmiş olacağız. Burada da alt yapı faaliyetleri bütün zamanların rekorudur.”
“YENİ DÖNEMDE ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK”
2019 yılından bu yana yapılan sosyal belediyecilik çalışmalarına yer veren Başkan Güler yeni dönem de de çok şeyin değişeceğini belirtti. Başkan Güler şunları kaydetti:
“Aktif karbon fabrikası şu an bitmedik üzere. Şimdi makinaları gelecek. Yine tekne ve sayaç üretimimiz var. Şimdi halk ekmek fabrikası kuruyoruz. Ama bunu sadece piyasaya satmak için değil, dar gelirli ailelere vermek için de kuruyoruz. Yine kendi aşevimiz var. Öncesinde aşevimiz yoktu. Hem sosyal belediyeciliği hem de alt yapı, üst yapı yatırımlarını yapıyoruz. Biz bütçemizin yüzde 95’ini yola ve suya ayırıyoruz. Biz diğer işleri fazladan çalışarak yapıyoruz. Yeni dönemimizde gençlerimize ağırlık vereceğiz. Onlara güzel sürprizlerimiz var. Yeni dönem bir daha eskisi gibi olmayacak. Çok şey değişecek. Bunu her anlamda söylüyorum. Daha iddialı yeni bir döneme geçiyoruz. Otoritenin ve liyakatin daha üst seviyeye çıkaracağız. Yanlışları ortadan kaldırıyoruz. İddiası insan gücüyle ve hedefleri ile pekişmiş bir Ordu.”
“TARIM VE HAYVANCILIKTA 50 BİN KİŞİYE DOKUNDUK”
Büyükşehir Belediyesinin tarım ve hayvancılık politikası ile ilgili bilgeler veren Başkan Güler, 2019 yılından bu yana 50 bin Ordulu’ya ulaştıklarını söyledi. Başkan Güler, “Tarımdan yararlanan 50 bin kişiyi geçti. 50 bin kişiye dokunduk. Bu aslında bir devrim. Çok kişinin aklını almayacağı şeyler. Doğduğu yerde doymadan bir işi beceremeyiz. Biz bu çalışmalarla hem üretimi artıyoruz hem de işsizliğe çare bulmaya gayret ediyoruz hem de göçü tersine çevireceğiz” şeklinde konuştu:
“ORDU’NUN EN ÖNEMLİ YERLERİNİ İNŞAATTAN KURTARDIK”
Ordu’nun önemli alanlarını inşaattan kurtardıklarını söyleyen Başkan Güler şu açıklamalarda bulundu:
“Yatay mimarı ile binaları yıktık. Belde Evler’de olduğu gibi. Bu yerden belli bir grup yararlanacaktı, şimdi herkes yararlanıyor. Biz burayı mahkeme kararı ile yıktık. Hiçbir tazminat ödemedik, sadece mal sahiplerine para ödedik. Buna karşılık katrilyonlarca yer kazandık. Tekrar halkımıza açtık. Cumhurbaşkanımızın da burada direktifleri oldu. Zarar ziyan değil, tam aksine büyük bir kazanç söz konusu. Durugöl’de binalar koyulacaktı, şu an Durugöl kurtuldu. Yine Ünye Çamlık’ı inşaattan kurtardık.”
“ORDU YOROZ’DAN YASON’A KADAR BAMBAŞKA BİR NOKTAYA GELDİ”
2019 yılından bu yana yapılan şehircilik ve turizm faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Başkan Güler, “Ordu’nun Boztepe’si vardı burayı yeniden düzenledik. Yoroz’dan Yason’a kadar bambaşka bir noktaya geldi. Fatsa’ya bir ada yaptık. Ünye’ye artık Ro-Ro gemileri ile birlikte kruvaziyer gemileri geliyor. Aynı şeyi Altınordu rıhtımını uzatarak yapacağız. Proje tamamlandı, bitti. Çöp dökülen Hoynat bambaşka bir hale geldi. Gemilerimiz var. Bunlar daha evvel yoktu. Yaylalarımız bambaşka bir noktaya geldi. Göndeliç efsane bir yatırım olacak. Ordu’nun tarihi derinliklerine indik” şeklinde konuştu.
“İLÇELERDE DOĞALGAZ İÇİN VİTESİ YÜKSELTTİK”
Yeni dönemde ilçeleri doğalgaz ile buluşturmak için çalışmalara hız verdiklerinin altını çizen Başkan Güler, “Nasıl ki Ordu’ya 15 yıl öncesinden doğalgazı getirdiysek, yeni dönemde de ilçelerimizi doğalgaz ile buluşturacağız” dedi.
Başkan Güler, şu sözlere yer verdi:
“Cumhurbaşkanımızın liderliğinde daha önce İstanbul’un bütün ilçelerini doğalgaz ile buluşturmuştuk. Bakanlığımız döneminde ise 71 şehri doğalgaz ile buluşturdum. O dönem doğalgazın geldiği şehirlerden biri de Ordu’dur. Normalde doğalgaz Ordu’ya 15 yıl sonra gelecekti. Bakanlığımız döneminde bunu öne aldım. Ordu’ya doğalgaz 15 yıl erken geldi. Bu dönemde ilk olarak Altınordu ilçemiz doğalgaza kavuştu. Daha sonra Ünye ve Fatsa ilçelerimiz. Şimdi bu çalışma yine bize nasip oldu. Güzel şehrimizin diğer ilçelerini doğalgaz ile buluşturmak için artık sayılı günler var. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Ordu mitinginde bahsettiği gibi ilçelerimizdeki doğalgaz çalışmalarını yeni dönemde öne çekeceğiz. Şu an birçok ilçemizde doğalgaz çalışmaları yapılıyor. Ama biz yeni dönemde bunları daha da hızlandırarak oradaki vatandaşlarımızı doğalgaz konforuna kavuşturacağız. Doğalgaz çalışmalarımızı da son olarak Kabadüz ilçemizde Çambaşı Otel’in gazı verilmişti. Orada kurulan bu tesiste artık bu konfordan yararlanıyor. Bizim belediyeciliğimiz gerçek belediyeciliktir. Biz eser üretiyoruz. Onun için sahada eserlerimizle konuşuyoruz. 31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı ruhu ile Ordu’da yeni bir dönem başlayacak. Herkesin mutlu olduğu eserlerin yapıldığı bir dönem olacak.”
“TÜRK İSLAM ARAŞTIRMA MERKEZİ ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN”
Türk İslam Araştırma Merkezinin Ordu’ya yapılması için imzaların atıldığının altını çizen Başkan Güler, açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Bugün bu çalışmanın protokolünü imzaladık. Tamamlandığında müthiş bir eser ortaya çıkacak. Dünyanın en büyük ahşap camisini kuruyoruz. Burası çok önemli alimleri ağırlayacak. Aynı zamanda şehrimiz çok önemli bir eseri kazanmış olacak. Burası 7 gün değil 365 gün boyunca her gün farklı etkinliklerin olduğu çok önemli bir eser olacak. Şehrimizin böyle güzel bir projeye ihtiyacı vardı. Bunu da yeni dönemde biz şehrimize kazandırmış olacağız”
“MESUDİYE-AKKUŞ VE AYBASTIDA OSB KURULACAK”
Yeni dönemde Ordu’ya yapılacak önemli projelerden de bahseden Başkan Güler, yeni dönemde üretim ağırlıklı çalışmalar yapacağız dedi.
Başkan Güler, açıklamasına şöyle devam etti:
“Yeni dönemde üretim ağırlıklı bir sistemi kuracağız. Mesudiye, Akkuş ve Aybastı’da üretime yönelik OSB kuracağız. Bu ilçelerimizde kurulacak olan Organize Sanayi Bölgeleri ile hem ilçelerimizin bulunduğu havza hem de bu ilçelerimiz önemli gelire kavuşacak.”
“BİZ KENDİMİZ İLE YARIŞIYORUZ”
Ordu’da yapılan eserlerin halk tarafından görüldüğünün altını çizen Başkan Güler, biz kendimiz ile yarışıyoruz. Başkaları ile yarışmıyoruz, dedi.
Başkan Güler, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
“Biz kendimiz ile yarışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda her gün yeni rekorlar kırıyoruz. Kimseye cevap vererek boşa zaman harcamak istemiyoruz. İşimiz gücümüz yaptığımız hizmetlerin kalitesinin artmasına yöneliktir. Onun için biz işimize bakıyoruz. Kimsenin de bizim işimize karışmasını asla ama asla istemiyoruz. Bizim hedeflerimiz var. Kimse ile boşa harcayacak zamanımız yok.”
“ALTINORDU RIHTIM UZATILACAK”
Altınordu ilçesinde bulunan rıhtımın yeni dönemde uzatılarak kruvaziyer turizmi için hazırlanacağının altını çizen başkan Güler, sözlerine şöyle devam etti.
“Rıhtımda çalışmalarımız tamamlandı. Yeni dönemde burada hızlı bir çalışma yaparak limanı büyütüp kruvaziyer turizmi için gerekli olan tüm çalışmayı yapacağız. Şu an Ünye Limanında bu çalışmaları yaptık. Ordu’daki limanda da bunları yapacağız. Bu hem şehrimiz için hem de gelecek için önemli bir yatırım olacak”
“OTOPARK MESELESİNE EL ATIYORUZ”
Yeni dönemde otopark sorununu mutlaka halledeceklerini kaydeden Güler, şöyle devam etti:
“Otoparkta rahatlık sağlayacak şekilde özel çalışmalarımız var. Örneğin millet bahçesinin altına 2 bin araçlık otopark yapacağız. Daha önceki projede 416 araçlıktı. Bunu durdurarak 2 bine çıkarttık. Burası aynı zamanda sığınak olacak. Diğer taraftan Millet Düzü dediğimiz Çarşamba pazarı altına yine otopark yapılacak. En önemli sürpriz proje ise Altınordu sahil yoluna battı çıktı yapacağız. Oradaki deniz manzaralı otoparkı Çarşamba pazarının altına alacağız. O alan müthiş bir meydan olacak. Projesi bitti. Seçimden sonra hemen çalışmalara başlıyoruz”
“BOZTEPE’YE DAĞ KIZAĞI İÇİN ÇALIŞMALAR SON AŞAMADA”
Boztepe’ye doğayı bozmadan yapılacak olan Dağ Kızağı Projesi’nin çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Başkan Güler, şu sözlere yer verdi:
“Ordu’nun en güzel turizm noktası olan Boztepe’ye doğayı bozmadan dağ kızağı projemiz vardı. O projede artık sona gelmek üzereyiz. Mart sonuna kadar bu çalışmayı tamamlayıp milletimizin hizmetine sunacağız. Turizm şehri Ordu’muza önemli bir eseri daha kazandırmış olacağız. Gelinen noktada biz eserlerimiz ile milletimizin önüne çıkıyoruz.”





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler