HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
12 Şubat 2024 Pazartesi Saat: 12:27

''Evleneceklere Faizsiz 150 Bin Lira Resmileşti''

Evlenecek kişileri maddi olarak desteklemeyi amaçlayan Aile ve Gençlik Fonu'na dair kanun dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
''Evleneceklere Faizsiz 150 Bin Lira Resmileşti''

Fonun başvuru tarihi, nasıl başvuru yapılacağı ve kullanım şartları da belli oldu. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Aile ve Gençlik Fonu Kanun Teklifi dün itibariyle yürürlüğe girdi. Kanunla gençlere evlilik süreçlerinde faizsiz kredi imkanı sağlanacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Aile ve Gençlik Fonu, yeni evlenecek kişilere faizsiz 150 bin lira kredi sağlayacak.

Fona yeni evlenecek çiftler başvurabiliyor. Yaş sınırı açıklanmadı. Fondan kredi kullanmak isteyenler, 'aile.gov.tr' internet sitesi üzerinden e-Devlet aracılığıyla başvuru yapabilecek. Aile ve Gençlik Fonu için başvurular henüz açılmadı. Fon 15 Şubat'tan itibaren başvurulara açılacak.

Aile ve Gençlik Fonu kapsamında çiftlere faizsiz 150 bin lira borç verilecek. Bu paranın iki yıl geri ödemesi olmayacak. İki yılın ardından ise para 4 yılda geri ödenecek. Aile ve Gençlik Fonu'nda pilot bölge, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentler seçildi. Aile ve Gençlik Fonu'ndan yararlanmak isteyenler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları, evlenmelerinin ardından da sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor.




HABER: NAZLICAN KESER




Anahtar Kelimeler : ''Evleneceklere, Faizsiz, 150, Bin, Lira, Resmileşti''

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler