HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
8 Şubat 2024 Perşembe Saat: 14:16

Bilinçsizce Tüketilen Vitaminler Karaciğeri Bozuyor!

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, besin takviyelerinin önemi ve karaciğere olan etkileri hakkında uyarılarda bulundu.
Bilinçsizce Tüketilen Vitaminler Karaciğeri Bozuyor!

Prof. Dr. Atamer, dengeli beslenen ve sağlıklı kişilerin besin takviyesine ihtiyaç duymadığını belirtti. Hatta sağlıklı beslenen bireylerin hekim tavsiyesi olmadan besin takviyeleri kullanmasının sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı.

Besin takviyelerinin bilinçsizce tüketilmesinin, vücutta birikerek karaciğer gibi hayati organlara zarar verebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Atamer, bu konuda şu açıklamalarda bulundu: "Vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri, dengeli bir şekilde beslenerek rahatlıkla alabiliriz. İhtiyacımız olmayan takviyeler, ne bağışıklık sistemimizi güçlendirir ne de karaciğerimizi temizler."

Prof. Dr. Atamer, ciddi vitamin eksikliği yaşayan veya bir hastalık sürecinde olan bireylerin, hekim tavsiyesiyle besin takviyesi alabileceklerini belirtti. Ancak bu takviyelerin, hekim kontrolünde ve öncesinde ölçüm yapılarak alınması gerektiğini vurguladı.

Karaciğerin detoks kabiliyetini sağlayan antioksidan glutatyonun yüksek tutulması için, sülfür ve C vitamini içeren gıdaların tüketilmesinin önemine değinen Prof. Dr. Atamer, bunun sağlıklı ve dengeli beslenmeyle mümkün olduğunu söyledi.

Uzmanlar, dengeli beslenen ve sağlıklı kişilerin besin takviyesine ihtiyaç duymadığını vurgularken, bilinçsizce tüketilen takviyelerin vücuda zarar verebileceğini hatırlatıyorlar. Bu nedenle, herhangi bir takviye kullanmadan önce mutlaka bir sağlık profesyoneline danışmak önemlidir.



HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler