HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
6 Şubat 2024 Salı Saat: 22:46

İTFAİYE EKİPLERİ 6 ŞUBAT DEPREMİNİ ANLATTI

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, depremin ilk dakikalarında hazırlıklarını tamamlayarak yardım için yola çıktılar.
İTFAİYE EKİPLERİ 6 ŞUBAT DEPREMİNİ ANLATTI

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, depremin ilk dakikalarında hazırlıklarını tamamlayarak yardım için yola çıktılar.

Ancak, depremin birinci yılında yaşadıkları acıları unutamadıklarını ifade ettiler. 35 kişilik ekip, Ordu’dan yola çıkarak deprem bölgesinde 6 kişinin hayatını kurtardı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Müdahale ve Arama Kurtarma Şube Müdürü Ali Güneş, depremin ardından hemen harekete geçtiklerini ve Adıyaman iline zor ulaştıklarını belirtti. Güneş, ekip olarak 72 saat boyunca yemek yemeden içmeden bir kişiyi kurtarmak için çabaladıklarını söyledi. Enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için hızlı bir şekilde müdahale ettiklerini ve birçok insanın hayata tutunmasına vesile olduklarını dile getirdi.

Güneş ayrıca, deprem bölgesinde insanların birbirlerine yardımcı olduğunu ve sürekli olarak can kurtarmak için çabaladıklarını vurguladı. Her enkazdan birinin çıktığında insanların sadece kendi canlarını değil, ailelerinden birisinin çıkıp çıkmadığını merak ettiklerini ifade etti. Birçok duygusal olaya tanık olduklarını ve bu durumun kendilerini derinden etkilediğini belirtti.

Deprem bölgesinde bir yaşlı kadının cenazesi için biriktirdiği parayı ailesine ulaştırarak vasiyetini yerine getirdiklerini aktaran Güneş, bu olayın kendilerini derinden etkilediğini ve yaşadıkları acıların unutulmaz olduğunu ifade etti.

 




Anahtar Kelimeler : Ordu’da, itfaiye, ekipleri, 6, şubat, depremini, anlattı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler