HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
6 Şubat 2024 Salı Saat: 14:16

"MİRACIMIZ MANEVİ OLARAK YÜKSELİŞİMİZE VESİLE OLSUN"

FATSA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETEM KİBARIN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI
"MİRACIMIZ MANEVİ OLARAK YÜKSELİŞİMİZE VESİLE OLSUN"


Türk milletinin ve tüm Müslümanların Miraç Kandili’ni tebrik eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Miraç gecesinin gönül bağlarımızı, muhabbetimizi, kardeşliğimizi her zamankinden daha sağlam ve sıkı bir şekilde güçlendirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim” dedi.
“BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZIN MİRAÇ KANDİLİNİ KUTLUYORUM”
Miraç, sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) Cenab-ı Hakk’ın daveti üzerine Cebrail’in (AS) rehberliğinde Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksaya ve oradan semaya, yüce âlemlere ve ilahi huzura yükselişidir.
Bu yükseliş, pek çok ilahi hikmet, sır ve bereketi içinde barındıran manevi bir yolculuktur. Miraç, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) şahsında insanlığa açılan sınırsız bir yükseliş ufku, varlığın özüne yolculuktur. Miraç hadisesi bu anlamlarıyla hayata ışık tutmakta, dünya ve ahiret saadeti ekseninde sonsuz fırsatlar sunmaktadır. Bu fırsatları biz Müslümanlar olarak çok iyi değerlendirmeliyiz. Miraç gecesi, miracımız manevi olarak yükselişimize vesile olsun. Ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım. Gönül dünyamızı bulandıran haset, kin, düşmanlık gibi kötü duygulardan temizleyelim. Kin ve nefret yerine, sevgi ve barış tohumlarının ekilmesi için çalışalım. Hepimizin tövbe, dua ve şükür imkânı bulacağı bu özel geceler fırsattır. Bu geceler muhabbetin, kaynaşmanın, kötülüklerden arınmanın ihlas ile dosdoğru bir şekilde yaşamaya gayret göstermenin imkân olduğu anlardır. Bu yıl Miraç Kandili, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız büyük Kahramanmaraş depreminin birinci yıl dönümüne denk gelmiştir. 11 ilimizde etkili olan ve 53.537 vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremde, vefat eden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin bir daha böyle bir acı yaşamaması için de Miraç Kandil’inde Rabbimize dua edeceğiz. Bu düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın Miraç kandilini tebrik ediyorum. Miraç Kandil’inin bütün insanlığa, ülkemize ve Fatsa’mıza hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler