HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
5 Şubat 2024 Pazartesi Saat: 12:21

BAŞKAN GÜLER’DEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Miraç Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak tüm İslam Alemi’nin kandilini tebrik etti.
BAŞKAN GÜLER’DEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Miraç gecesinin Müslümanların inanç ve kültür dünyası için vazgeçilmez bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Güler, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Mübarek üç aylar içerisinde yer alan ve içinde birçok ilahi feyz ve bereketi barındıran mübarek Miraç Kandil’ine eriştiğimiz şu günlerde bu anlamlı günün sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.
Miraç; Peygamber Efendimizin (s.a.v) önce Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, ardından Yüce Mevla’nın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya yaptığı kutsal bir yolculuktur.
Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (s.a.v) hikmet dolu yolculuğunun gerçekleştiği Miraç Gecesi, Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir.
Bu sebeple kandiller, sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberliğin en güzel yaşandığı, manevi dünyamızın aydınlandığı en özel günlerdendir.
Bu mübarek gün ve geceler vesilesiyle dostluk ve birliğe daha çok önem vermeli, kırgınlıklardan kaçınmalı, hatalarımızı telafi etmeye çalışmalıyız.
Maneviyatı bol ve bizler için bir fırsat olan bu önemli gecede manevi ve kültürel değerlerin bir kere daha hatırlanacağına inanıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle, geçtiğimiz yıl 6 Şubat tarihinde ülkemizi ve yakın coğrafyamızı etkileyen deprem felaketinin yıl dönümünde hayatını kaybeden herkese bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, başta Ordulu hemşehrilerimiz olmak üzere ülkemizin ve tüm İslâm âleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum.”




Anahtar Kelimeler : BAŞKAN, GÜLER’DEN, MİRAÇ, KANDİLİ, MESAJI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler