HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Şubat 2024 Pazar Saat: 10:51

Çalışanları Yakından İlgilendiren Torba Yasada Yeni Gelişmeler!

Torba yasa maddeleri içerisinde ekonomik düzenlemeleri içeren pek çok önemli madde bulunuyor. İşte, çalışma hayatını ve ekonomik düzenlemeleri etkileyen başlıca konular:
Çalışanları Yakından İlgilendiren Torba Yasada Yeni Gelişmeler!

Yaklaşık 5,3 milyon kamu çalışanını etkileyecek olan 3600 ek gösterge düzenlemesi, yasalaştığı takdirde memurların maaş hesaplamalarında önemli bir rol oynayacak. 3600 ek gösterge düzenlemesi, polis, öğretmen, hemşire ve din görevlisi gibi birinci kademeye gelen tüm memurları kapsayacak.

2. Kademeli Emeklilik: EYT düzenlemesi sonrasında gündeme gelen kademeli emeklilik, 1999 ile 2008 yılları arasında çalışanları kapsayacak şekilde düzenleniyor. Yasalaşması halinde, 8 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 tarihleri arasında çalışmaya başlayanlar prim günü ve yaş şartını karşıladıklarında kademeli olarak emekli olabilecekler. Kadınlar 43, erkekler ise 45 yaşında emekli olabilecek.

3. Taşeron İşçilere Kadro: 2023 yılında duyurulan ve 90 bin taşeron işçisini ilgilendiren kadro düzenlemesinde sona yaklaşılıyor. Torba yasada bu düzenlemenin ele alınması bekleniyor. Bu düzenleme, geçici işçi, kamu sözleşmesi ve taşeron işçilerin kadroya geçmesiyle ilgili önemli adımlar atılmasını öngörüyor.

4. SSK Bağ-Kur Prim Eşitlemesi: SSK Bağ-Kur prim eşitlemesi, küçük esnafın prim ödeme gün sayısını düşürerek, Bağ-Kur'luların prim şartını 9 bin günden 7 bin 200 güne indirecek. Böylece Bağ-Kur'lular, SSK'lılarla eşitlenerek daha az prim ödeyecekler.

5. Ev Hanımlarına Emeklilik: Torba yasada önemli bir gündem maddesi de ev hanımlarına emeklilik. Ev hanımlarına yönelik 3'te 1 prim desteğiyle ilgili çalışmalar başlatılacak ve isteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kurularak ev hanımları emeklilik hakkına sahip olacak. Ayrıca, devletin prim ödemelerinin üçte birini karşılaması da düzenleme çerçevesinde değerlendiriliyor.

Torba yasada yer alması beklenen bu düzenlemeler, çalışanların ve emeklilerin sosyal güvence ve emeklilik konularındaki beklentilerini karşılamaya yönelik önemli adımlar olarak dikkat çekiyor.



HABER: NAZLICAN KESER





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler