HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Şubat 2024 Cuma Saat: 17:08

GİRESUN SANATA DOYUYOR

Geçmişten bugüne sanatseverlerin buluşma noktası olan ve Giresun Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek içerisinde Karadeniz’in ilk ve tek ’Piyano Merdiveni’ yer alan Başöğretmen Ali Osman Sönmez Sanat Sokağı’nın açılışı ge
GİRESUN SANATA DOYUYOR

Geçmişten bugüne sanatseverlerin buluşma noktası olan ve Giresun Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek içerisinde Karadeniz’in ilk ve tek ’Piyano Merdiveni’ yer alan Başöğretmen Ali Osman Sönmez Sanat Sokağı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Giresun Belediyesi şehrin kültür ve sanatının daha da gelişmesi ve geniş kitlelere yayılması için farklı çalışmalar yürütüyor.

Giresun Belediyesi tarafından yapılan kapsamlı çalışmayla birlikte yeni bir yüz kazandırılan Gazi Caddesi’ndeki Sanat Sokağı’nda konuşan Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu: “Kültür ve sanatla ilgili proje yaptığımızda çok fazla heyecanlanıyorum ve çok daha fazla mutlu oluyorum. Sanatın ve kültürün ışıldadığı bu mekânın, Giresun'a katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu sokağı güzelleştirirken bizler de şehrimizin daha farklı sokaklarını da güzelleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Belediye olarak kültür sanat faaliyetleri önceliklerimiz arasında yer alıyor. Şehrimizin her bir köşesine kültür ve sanatı taşımaya gayret edeceğiz. Çünkü sanat Giresun’un atan kalbidir. Bu sokak yenileme çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Şenlikoğlu, açılış konuşması sonrasında vatandaşlarla birlikte sokağa uygulanan piyano merdivenini, sokağın duvarlarına uygulanan sanatsal motiflerin çizim çalışmalarını ve o alandaki resim ve müzik sergilemelerini keyifle inceledi.

Çevre düzenlemesi, aydınlatma ve ses sistemi gibi kapsamlı yenileme çalışmalarıyla, sokağa uygulanan piyano merdiveni ile vatandaşlar her adımda müziğe adım atacak. Ayrıca sokak birçok sergilemelerle sanat galerine ev sahipliği yapacak.

AK Parti Milletvekilleri Ali Temür ve Nazım Elmas’ın da katıldığı açılışa AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi Giresun İl Başkanı Abdullah Karaosmanoğlu, AK Parti Giresun Merkez İlçe Başkanı Ekrem Civelekoğlu, AK Parti Giresun İl Kadın Kolları Başkanı Berrin Aydın, Milliyetçi Hareket Partisi Giresun Merkez İlçe Başkanı Murat Altın, siyasi parti temsilcileri ile belediye meclis üyeleri ve çok sayıda sanatsever vatandaşlarda iştirak ederken, sanatseverler sokağın yenilenmesi ve kültür sanata verdiği önemden dolayı Başkan Şenlikoğlu’na teşekkür ettiler.

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, açılışın ardından Gazi Caddesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirip, vatandaşlarla da selamlaştı.


HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : GİRESUN, SANATA, DOYUYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler