HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
1 Şubat 2024 Perşembe Saat: 14:00

ÖLÜMÜNÜN 25. YIL DÖNÜMÜ

Sanat dolu yaşamı, canlı kişiliği, şarkıları ve televizyon programlarıyla her yaştan insanın kalbinde özel bir yer edinen Barış Manço'nun ölüm yıl dönümü, hayranları tarafından derin bir hüzünle anılıyor.
ÖLÜMÜNÜN 25. YIL DÖNÜMÜ

Şarkıcılığının yanı sıra besteci, söz yazarı, yapımcı ve hatta bir gezgin olarak tanınan Barış Manço 'nun unutulmaz eserleri arasında "Arkadaşım Eşşek", "Gülpembe", "Dönence", "Dağlar Dağlar" gibi önemli yapıtlar bulunmaktadır.

BARIŞ MANÇO'NUN YAŞAMI

Barış Manço, 1943 yılında İstanbul'da doğdu ve Galatasaray Lisesi'nde eğitim gördüğü dönemde müziğe olan ilgisi belirmeye başladı. Bu süreçte "Kafadarlar" ve "Harmoniler" gibi müzik gruplarını kurdu. Belçika Kraliyet Akademisi'nden birincilikle mezun oldu ve bu süreçte Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde konserler verdi.

Türkiye'ye döndükten sonra "Kaygısızlar" adlı gruba katılan Manço, daha sonra "Mançomongol" ve "Kurtulan Ekspres" gibi grupları kurdu. Uzun yıllar boyunca TRT'de yayınlanan " Barış Manço ile 7'den 77'ye" adlı programı sunarak geniş bir hayran kitlesi edindi. Ancak, 31 Ocak 1999 tarihinde geçirdiği bir kalp krizi sonucunda yaşamını yitirdi.

haber merkezi




Anahtar Kelimeler : ÖLÜMÜNÜN, 25., YIL, DÖNÜMÜ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler