HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
28 Ocak 2024 Pazar Saat: 13:28

TBMM'de bu hafta HSK'ya üye seçimi yapılacak

Bu hafta Meclis gündeminde, yasama faaliyetleri ve seçim konuları öne çıkıyor. Genel Kurul, 30 Ocak Salı günü başlayacak ve bu hafta içinde Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) bir üye seçecek.
TBMM'de bu hafta HSK'ya üye seçimi yapılacak

Bu hafta Meclis gündeminde, yasama faaliyetleri ve seçim konuları öne çıkıyor. Genel Kurul, 30 Ocak Salı günü başlayacak ve bu hafta içinde Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) bir üye seçecek. Aynı zamanda bazı uluslararası anlaşmalara ilişkin kanun tekliflerini ele alacak.

Genel Kurul'un gündeminde, Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşmiş Milletler Arasında Birleşmiş Milletler Kalkınma Eşgüdüm Ofisi Bölgesel Ofisinin İstanbul’da Kurulmasına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi gibi önemli uluslararası anlaşmalara yönelik kanun teklifleri de bulunmaktadır.

Ayrıca, HSK üyeliği için aday belirleme süreci de devam etmektedir. Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon tarafından belirlenen adaylar arasından Prof. Dr. Çetin Arslan, Prof. Dr. Bayram Keskin ve Prof. Dr. Ender Ethem Atay arasından bir kişi HSK üyeliğine seçilecek. Seçimde üye tamsayısının üçte iki çoğunluğu aranacak. İlk oylamada sonuç alınamazsa, ikinci oylamada üye tamsayısının beşte üç çoğunluğu aranacak. İkinci oylamada da üye seçilemezse, en çok oy alan iki aday arasında ad çekme usulü ile üye seçimi tamamlanacaktır.

Dışişleri Komisyonu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu da bu hafta toplanacak. Dışişleri Komisyonu, 20 uluslararası anlaşmaya ilişkin kanun teklifini ele alacak. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu ise Sincan, Diyarbakır, Mardin E Tipi ve Midyat M Tipi cezaevleri raporlarını inceleyecek.

Ayrıca, Meclis'te grubu bulunan siyasi partiler Salı ve Çarşamba günleri grup toplantıları yapacak.


HABER MERKEZİ

 




Anahtar Kelimeler : TBMM'de, bu, hafta, HSK'ya, üye, seçimi, yapılacak

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler