HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
28 Ocak 2024 Pazar Saat: 13:22

Bakan Yumaklı Duyurdu: Ücret Alınmadan Uygulanacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, şap hastalığına karşı uygulanan aşı sayısının ilk kez 3'e çıkarıldığını duyurdu.
Bakan Yumaklı Duyurdu: Ücret Alınmadan Uygulanacak

 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, şap hastalığına karşı uygulanan aşı sayısının ilk kez 3'e çıkarıldığını duyurdu.

Bakan Yumaklı, aşıların üreticilerden herhangi bir ödeme almadan yapılacağını belirtti. Şap hastalığı, sığır, manda, koyun, keçi ve geyik gibi çift tırnaklı hayvanlarda bulaşıcı bir hastalık olarak bilinmekte olup, bu hastalığın ülkeler arası hayvan ve hayvansal ürün ticaretini olumsuz etkilediği ve ekonomik kayıplara neden olduğu vurgulandı.

Bakan Yumaklı, hastalıkla mücadelede büyükbaş hayvanların iller arası sevklerinde şap aşılama şartı arandığını ve aşısız hayvanların sevkine izin verilmediğini hatırlattı. Ayrıca, hayvansal üretimi desteklemek amacıyla verilen buzağı desteklemeleri için de şap aşılama şartının geçerli olduğunu belirtti.

'Baskın Aşılama Programı' çerçevesinde toplam 250 milyon TL maliyetindeki aşıların bedelinin alınmayacağına dikkat çeken Bakan Yumaklı, 2023 yılında tespit edilen SAT-2 virüsüne karşı alınan tedbirlerin ve üretilen aşıların büyükbaş hayvan varlığına uygulandığını ifade etti. 2024 yılında, şap hastalığına karşı mücadele kapsamında aşı sayısının 3'e çıkarıldığını ve ilk dozunun 29 Ocak-31 Mart 2024 tarihlerinde üreticilere ücretsiz olarak uygulanacağını belirten Bakan Yumaklı, üreticilerden herhangi bir aşı bedeli alınmayacağını vurguladı.

Bakan, şap hastalığına karşı mücadelenin devam edeceğini ve ilkbahar ve sonbahar aylarında yapılacak aşılamalarla bu hastalığa karşı etkin bir mücadele yürütüleceğini belirtti. Ayrıca, Kurban Bayramı öncesinde ve sonbahar döneminde yapılacak aşılamalarla hayvan varlığının hastalıktan korunmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.


HABER MERKEZİ

 




Anahtar Kelimeler : Bakan, Yumaklı, Duyurdu:, Ücret, Alınmadan, Uygulanacak

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler