HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
28 Ocak 2024 Pazar Saat: 11:06

CİĞERİN FİYATI KIRMIZI ETLE YARIŞIYOR!

Kırmızı et fiyatlarındaki sürekli artış, son birkaç aydır gündemden düşmüyor.
CİĞERİN FİYATI KIRMIZI ETLE YARIŞIYOR!

Bir kilo kıymanın 400 liranın üzerine çıkmasıyla birlikte, et almakta zorlanan vatandaşlar, ciğere yönelmiş durumda. Ancak, talep nedeniyle ciğer fiyatları da artıştan nasibini almış durumda.

Hayvancılık sektöründeki üretim eksikliği ve yaşanan enflasyon, et fiyatlarındaki yükselişi durduramıyor. Kasaplardaki fiyat etiketleri sürekli değişiyor. Örneğin, dana kuşbaşı 469 TL, dana kıyma 429 TL, kuzu budu 449 TL, kuzu incik 449 TL, kuzu fileto 449 TL, kuzu kuşbaşı 669 TL, kasap köfte ise 449 TL'den satılıyor.

Art arda gelen zam ve fiyat artışları, satışları olumsuz etkilemiş durumda. Fiyatların yükselmesiyle birlikte, vatandaşlar alabildikleri et miktarında azalma yaşıyorlar.

Bu durum, bazı kasapları müşteri bulma konusunda zor durumda bırakmış. Kasaplar, et fiyatlarındaki artışın vatandaşlar arasında tepkiye neden olduğunu belirtiyorlar. Emekliler dahi ayda sadece 1 kilo et alabildiklerini ve kurbandan kalan etleri tükettiklerini ifade ediyorlar.

Kırmızı et almakta güçlük çeken vatandaşlar, ciğer gibi sakatat ürünlerine yöneliyorlar. Ancak, bu ürünler de zamlardan nasibini almış durumda. Ciğerin kilosu 450 TL'ye ulaşmış. Daha önce haftada 2-3 kez tüketenler ise artık sadece bir kez alabiliyorlar.

Beyaz ette de benzer bir durum söz konusu. Kırmızı etin pahalılığı nedeniyle tavuk tercih eden vatandaşlar, bu durumu şu sözlerle dile getiriyorlar: "Yani o da aydan aya eskiden 2 haftada 1 aldığımız şeyi kiloyla alıyorduk, şimdi gramla alıyoruz."


KAYNAK:TGRT HABER

 




Anahtar Kelimeler : CİĞERİN, FİYATI, KIRMIZI, ETLE, YARIŞIYOR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler