HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
27 Ocak 2024 Cumartesi Saat: 12:40

Kazakistan'da Atatürk Parkı Açıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı dolayısıyla hazırlanan anıt, Almatı Valiliği tarafından geçen yıl Mustafa Kemal Atatürk anısına açılan "Atatürk Parkı"na dikildi.
Kazakistan'da Atatürk Parkı Açıldı

Orta Asya’nın incisi Kazakistan’ın Almatı şehrinde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Anıtı'nın açılış töreni gerçekleşti.

Açılış törenine, Kültür ve Enformasyon Bakanı Aida Balayeva, Türkiye Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu, Türkiye Almatı Başkonsolosu Evren Müderrisoğlu, TÜRKSOY Uluslararası Teşkilatı Genel Sekreteri Sultan Raev, Almatı Valisi Yerbolat Dosayev katıldı.

Heykelin açılışını Kültür ve Enformasyon Bakanı Aida Balayeva ve Almatı Valisi Yerbolat Dosayev gerçekleştirdi.

Bakan Aida Balayeva açılış konuşmasına başlarken Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in, 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı dolayısıyla  anıt dikilmesi talimatını verdiğini açıkladı. Bakan Balayeva, "Tarihte aynı köklere sahip olduğumuz Türkiye, dün de bugün de aynı arzu ve aynı hedefte bizim için kardeş bir devlettir. Devlet başkanları sayesinde ülkelerimiz arasındaki ilişkiler bugünlerde yeni bir seviyeye yükseldi ve artık her alanda hızla gelişiyor. Özellikle iki kardeş ülke arasındaki iş birliğinin altın köprüsü olan büyük kültürel bağlarımız var" dedi.

Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu ise “Bu coğrafya için Atatürk önemli bir liderdir. Bugün burada memnuniyetle görüyoruz ki  Atatürk’ün ilkeleri Kazakistan’da ve Orta Asya ülkelerinde uygulanmakta ve Atatürk'ü fikirlerine saygı gösterilen bir lider konumunda görmekteyiz. Bu vesileyle tekrar Kazakistan Hükümetine, Almatı Valiliğine bu katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Anıtın yazarları Kazak heykeltıraşlar Aidos Burkitbaev ve Timur Yermukhametov, eserin Türk-Kazak dostluğunu ve Atatürk'ün Türkiye tarihindeki etkileyici rolünü vurgulamak amacıyla özenle tasarladıklarını ifade etti.

4 metre yüksekliğindeki Mustafa Kemal Atatürk heykeli, granit kaide üzerinde bronz malzemeden özenle tasarlanarak ortaya çıktı.




Anahtar Kelimeler : Kazakistan'da, Atatürk, Parkı, Açıldı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler