HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
24 Ocak 2024 Çarşamba Saat: 15:27

ORDU'DA BALIK FİYATLARI UÇTU (ÖZEL HABER)

Ordu'da balıkçılık yapan Cemil Türkmen, Tribün Gazetesi'ne yaptığı açıklamada hamsi başta olmak üzere birçok balığın fiyatındaki artışa dikkat çekti.
ORDU'DA BALIK FİYATLARI UÇTU (ÖZEL HABER)

Ordu'da balıkçılık yapan Cemil Türkmen, Tribün Gazetesi'ne yaptığı açıklamada hamsi başta olmak üzere birçok balığın fiyatındaki artışa dikkat çekti.

Türkmen, mevcut durumu şu sözlerle aktardı; "Hamsi 23 günden beri piyasada bulunmuyor. Son 10 gündür ise hamsi tamamen yöremizden uzaklaştı. Bu nedenle fiyatları biraz yüksek. Son 2-3 gündür ise hiç bulunamıyor. Şu anda hamsi kilogram başına 150 TL, istavrit 75 TL, levrek, çupra, somon gibi havuz balıkları ise levrek ve çupra 250 TL, somon 230 TL olarak belirlenmiş durumda. Alabalık ise kilogram başına 130 TL."

Vatandaş bir kilo alacaktı yarım alıyor!

"Mezgit balığı ve kış balığı tirsi şu anda piyasada bulunmuyor. Bu sene çinekop da bekleneni vermedi. Sargan, tirsi ve mezgitin de hava şartlarından dolayı tezgahlarda yer almadığını gözlemliyoruz. Ordu ve Karadeniz bölgesinde hamsi, mezgit ve istavrit gibi küçük balıklar daha çok tercih edilirken, levrek ve somon gibi büyük balıklar da talep görüyor. Bu yıl palamut da bereketli olmadı. Vatandaşlar özellikle levrek ve somon tercih ediyor."

Balık fiyatlarındaki yükselişin vatandaşları etkilediğini belirten Türkmen, "Vatandaşlar artık alacakları balığı eve getirirken bir kilo alacaksa yarım kilo alıyor. İki kilo alacaksa bir kilo alıyor. Bazı şeyleri kısıtlamak gerekiyor. Biz de bu durumu yaşıyoruz. Fiyatların düşmesini bekliyoruz, umarım ilerleyen günlerde bolluk olur ve fiyatlar düşer." dedi.


ÖZEL HABER:TUĞÇE ARSLAN

 




Anahtar Kelimeler : ORDUDA, BALIK, FİYATLARI, UÇTU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler