HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
22 Ocak 2024 Pazartesi Saat: 12:41

İLK YARDIM EĞİTİMİ HAYAT KURTARMAYA DEVAM EDİYOR!

Gaziantepte İlk Yardım Eğitimi, 20 Öğrencinin Hayatını Kurtardı.
İLK YARDIM EĞİTİMİ HAYAT KURTARMAYA DEVAM EDİYOR!

Gaziantep'te tüm okullarda uygulanan ilk yardım eğitimleri sayesinde, öğretmen ve öğrencilere kazandırılan bilgilerle 20 çocuğun hayatı kurtarıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen eğitimlerle öğrenci ve öğretmenler, basit müdahalelerle hayat kurtarma becerilerini geliştiriyor.

Sürenin 1,5 yıl olmasına rağmen 8 bin öğretmen ve 20 bin öğrenciye ilk yardım eğitimi verildi. Merkez, aynı zamanda kantin çalışanları ve servis şoförlerine de eğitim sağlamaya başladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi Müdürü Ülkü Ayhan Güler, "ilk yardım hayat kurtarır" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Güler, şunları söyledi: "Öğrenciye temas eden herkesi ilk yardım konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Tüm okullara eğitim için gittik, 8 bine yakın öğretmenimize, 20 bine yakın öğrenciye ve 500'e yakın velimize ilk yardım eğitimi verdik. Şimdi de servis şoförleri ve kantin çalışanlarına ilk yardım eğitimlerine başladık. Şu ana kadar 20'ye yakın hayat kurtaran kursiyerimiz var. Okullar bu noktada bizim için ilk adım çünkü eğitim okulda başlıyor. Kalabalık bir ortam olduğu için ilk müdahale daha çok gerekli olduğu için okullardan başladık."



HABER: NAZLICAN KESER




Anahtar Kelimeler : İLK, YARDIM, EĞİTİMİ, HAYAT, KURTARMAYA, DEVAM, EDİYOR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler