HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
21 Ocak 2024 Pazar Saat: 12:56

Kiracılara güzel haber!

Türkiye'de Kira Fiyatlarına Erişilebilirlik Sağlayacak Yeni Konut Modeli Geliyor.
Kiracılara güzel haber!

Türkiye'de konut sahibi olma ve kira maliyetlerine erişim konusunda yaşanan sorunlara çözüm getirilmesi amacıyla Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) tarafından geliştirilen "erişilebilir fiyatlı kiralık konut modeli"nde sona yaklaşıldı. Kamu ve özel sektör işbirliğiyle oluşturulan bu model, kira maliyetlerindeki artışı önlemeyi hedefliyor.

Bu model kapsamında, kamuya ait arsalarda özel sektörün konut üretmesi planlanıyor ve arsa mülkiyeti devlette kalacak. Böylece arsa maliyetinin sıfırlanması ve kiraların yarı yarıya düşmesi amaçlanıyor. GYODER Başkanı Neşecan Çekici, kamu arsa gösterdiğinde projenin hızla hayata geçirileceğini ve bu modelle İstanbul'da 10-12 bin TL bandında kiralık ev bulmanın mümkün olacağını ifade etti.

Özellikle dar gelirli ve orta gelirli hanelerin konut sahibi olma ve kira maliyetlerini karşılayabilme konusundaki zorluklara çözüm getirecek bu model, kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. GYODER yetkilileri, yeni modelin finansmanının ulusal ve uluslararası kaynaklarla destekleneceğini ve projenin kısa süre içinde hayata geçirilmesini hedeflediklerini belirtiyor.


HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : Kiracılara, güzel, haber!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler