HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
21 Ocak 2024 Pazar Saat: 11:01

13 Kent "Sarı" Alarmda! 3 Bölge İçin Pazar Uyarısı

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, 13 kent için "sarı" alarm verildi.
13 Kent "Sarı" Alarmda! 3 Bölge İçin Pazar Uyarısı

Pazar günü sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun güneyinde beklenen yağışların, Konya'nın kuzey ve batısı ile Aksaray'ın güneyinde kuvvetli yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bu durum, sel ve su baskını riskine karşı uyarılara neden oldu.

Güney Ege'de ise rüzgarın pazar gününün ilk saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, güneyde (Fethiye-Kaş arası) güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği belirtildi. Fırtınanın Ege'nin güneyinde pazar günü öğle saatlerinde, kuzeyinde ise salı günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Doğu Akdeniz'de ise görülecek sağanak yağışların, Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş'ın güney ve Adıyaman'ın kuzey ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel ve su baskınına karşı dikkatli olunması istendi.

Meteoroloji tarafından "sarı" alarm verilen iller şunlar: Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Sivas, Tunceli, Aksaray, Batman ve Osmaniye. Bu illerde yaşayan vatandaşlar, meteorolojik uyarılara dikkat ederek gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıldı.


HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : 13, Kent, Sarı, Alarmda!, 3, Bölge, İçin, Pazar, Uyarısı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler