HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
19 Ocak 2024 Cuma Saat: 14:40

Çalışma Hayatına İlişkin Yapılan Düzenlemeler Komisyonda Kabul Edildi!

Çalışma hayatına yönelik yapılan düzenlemeler, komisyon tarafından kabul edildi. Bu kapsamda alınan kararlar şu şekildedir:
Çalışma Hayatına İlişkin Yapılan Düzenlemeler Komisyonda Kabul Edildi!

  1. Kısa Çalışma Gerekçelerine "Genel Salgın" Dahil Edilecek: Tebliğ doğrultusunda, kısa çalışma gerekçelerine "genel salgın" durumu da dahil edilecek.


  2. Asgari Prim Gün Sayısı Düşürülecek: Sigortalının kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için asgari prim ödeme gün sayısı 600'den 450'ye indirilecek.


  3. Hak Kazanma Şartları Güncellenecek: Kısa çalışma ödeneği için hak kazanma şartları arasında, sigortalının kısa çalışma başlama tarihinden önceki son 120 gün içinde hizmet akdine tabi olması ve son 3 yılda en az 450 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olması bulunacak.


  4. Ödeme Tarihleri ve Vergi Kesintisi: Kısa çalışma ödeneği, her ayın beşinde sigortalıya aylık olarak ödenecek. Ödeme tarihini öne çekme yetkisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'na ait olacak. Ödenecek tutar üzerinden damga vergisi hariç herhangi bir vergi veya kesinti yapılmayacak.


  5. Süreler ve Hak Sahipliği: Kısa çalışma ödeneği süreleri, kısa çalışma başlama tarihinden itibaren 3 yıl içindeki hizmet akdi fesihlerine bağlı işsizlik ödeneği hak sahipliği sürelerinden düşürülecek.


  6. Asgari Ücret Desteği Artırılacak: İşverenlerin iş gücü maliyetlerini düşürmek ve istihdamı artırmak amacıyla uygulanan asgari ücret desteği, 2024'te aylık 700 lira olarak uygulanacak.


  7. Bakanlık Yetkileri Genişletilecek: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, belirli alanlarda inceleme, yetkilendirme, kontrol ve denetim yapma yetkisine sahip olacak.


  8. Görev Yapan Personel ve Yardım Talepleri: Görev yapan Bakanlık personeli, kolluk kuvvetlerinden yardım istediğinde, durumu mülki idare amirine iletecek ve uygun bulunması halinde yeteri kadar kolluk kuvveti görevlendirilecek.

Bu düzenlemeler 1 Mart'ta uygulanacak olup, iş dünyası ve çalışanlar arasında önemli değişikliklere neden olması beklenmektedir.



HABER: NAZLICAN KESER





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler