HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
18 Ocak 2024 Perşembe Saat: 17:47

3 adımda daha sağlıklı yaşamanın yolları!

Sağlıklı Yaşam İçin Üç Basit Adım: İşitme Sağlığınızı Koruyun...
3 adımda daha sağlıklı yaşamanın yolları!

Teknolojinin tıpta sağladığı büyük yeniliklere rağmen, basit yaşam değişiklikleriyle sağlığınızı iyileştirmek ve ömrünüze yıllar eklemek mümkündür. Washington Post'un aktardığına göre, daha uzun ömürlü bir yaşam için üç basit adım bulunmaktadır.

  1. İşitme Sağlığınızı Koruyun: İşitme zorluğu sadece günlük hayatta zorluklara neden olmakla kalmaz, aynı zamanda fiziksel ve zihinsel sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir. JAMA Nöroloji dergisinde yayınlanan 2011 yılındaki bir araştırma, hafif işitme kaybı olan kişilerin demansa yakalanma riskinin neredeyse 2 kat daha fazla olduğunu ortaya koymuştur. Orta dereceli işitme kaybına sahip kişilerde bu risk üç kat, ileri derecede işitme kaybına sahip olanlarda ise neredeyse beş katına çıkmaktadır.

    Ancak, son araştırmalar işitme cihazlarının bu olumsuz etkilerin bazılarını tersine çevirebileceğini göstermektedir. Lancet'te yayınlanan bir çalışma, işitme cihazı kullanan yaşlı bireylerin demans riskinin, kullanmayanlara oranla neredeyse yüzde 50 daha az olduğunu göstermiştir. Başka bir araştırma ise işitme cihazı takan kişilerin düşme ihtimalinin, takmayanlara oranla yarı yarıya daha az olduğunu ortaya koymuştur. Sürekli olarak işitme cihazı kullanan bireylerin düşme olasılığının, kullanmayanlara kıyasla üçte bir daha az olduğu belirlenmiştir.

Bu bulgular, işitme sağlığını korumanın, genel sağlık ve yaşam süresi üzerinde olumlu bir etkisi olabileceğini göstermektedir. İşitme sorunlarıyla erken başa çıkmak, yaşam kalitesini artırmak ve yaşlılık döneminde bilişsel fonksiyonları korumak adına önemli bir adım olabilir.



HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : 3, adımda, daha, sağlıklı, yaşamanın, yolları!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler