HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
16 Ocak 2024 Salı Saat: 09:41

“MAAŞ ARTIŞLARI ERİDİ, EK ZAM ZORUNLU”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, “Asgari ücrete, kamu emekçilerine yapılan zamlar hesaba yatmadan erimeye başladı.” diyerek “ek zam” talebinin yükseltilmesinin zorunlu olduğunu söyledi.
“MAAŞ ARTIŞLARI ERİDİ, EK ZAM ZORUNLU”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, “Asgari ücrete, kamu emekçilerine yapılan zamlar hesaba yatmadan erimeye başladı.” diyerek “ek zam” talebinin yükseltilmesinin zorunlu olduğunu söyledi.

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, emeklilerin açlığa mahkum edildiğini belirterek, “Tek adam yönetimi 2024 Bütçesi’yle yerli ve yabancı sermaye gruplarına hizmet ettiğini bir kez daha gösterdi. İşçiler, memurlar, üretici köylüler mağdur ediliyor. Asgari ücret işçilerin eline 1 Şubat’ta geçecek ancak yapılan artışın bir bölümü alınmadan eridi. İşçiler toplu sözleşme yapıyor ancak enflasyon yapılan sözleşmeden elde edilen hakları eritiyor. Üretici köylüler daha kötü. Eylül ayındaki fındık fiyatı 70 TL idi , bugün fındık fiyatı 110 TL seviyesine çıktığı söylense de alım gücü olarak Eylül ayının 70 TL’si daha değerliydi. Emeklilerin durumu içler acısı. Hala “iyileştirme” konusunda adım atılmıyor. Toplamda baktığımızda işçiler, kamu emekçileri, üretici köylüler ve emekliler mağdur; patronlar memnun. İşçilerin, emekçilerin, emeklilerin maaşlarının belirlenmesi iktidarların insafına bırakılmamalı.” dedi. 

Servet vergisi alınmalı

Dolaylı vergi adıyla halkın sırtına ek yük yüklendiğini belirten Uzun, “Dolaysız vergilerin işçi ve emekçilerden alındığını biliyoruz. Buna bir de dolaysız vergiler eklenince işçi ve emekçiler yoksullaşıyor. Ancak patronlardan alınan vergilere muafiyet getiriliyor, indirim yapılıyor. Yetmiyor özel teşviklerle ödüllendiriliyor. Oysa yapılması gereken servet vergisi alınmasıdır. Kazanca göre vergi adaleti sağlanmalı, patronların vergi borçlarına yapılan aflar iptal edilmelidir.” dedi.

Ek zam talebi yükselmeli

Enflasyon nedeniyle ek zam talebinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Uzun, “Servet vergisi alınması için mücadele şart. Yetmez, işçiler, kamu emekçileri ve emekliler ek zam için sesini yükselmeli ve ortak mücadeleyi örgütlemelidir. Emek Partisi olarak “servet vergisi alınsın, ek zam yapılsın” çağrımızı sürdüreceğiz. Bu konuda emek ve demokrasi güçlerini ortak mücadeleye çağırıyoruz. Yerel seçimler de önemli ancak geçim derdi hepsinden daha önemli.” dedi.




Anahtar Kelimeler : “MAAŞ, ARTIŞLARI, ERİDİ, EK, ZAM, ZORUNLU”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler