HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
15 Ocak 2024 Pazartesi Saat: 17:48

400 MİLYONLUK İŞ HACMİ İLE REKORA KOŞUYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden ORKENT A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Şen, son dönemlerde medya kuruluşlarında yer alan haberlere açıklık getirerek, ORKENT'in devam eden projeleri hakkında bilgi verdi.
400 MİLYONLUK İŞ HACMİ İLE REKORA KOŞUYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden ORKENT A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Şen, son dönemlerde medya kuruluşlarında yer alan haberlere açıklık getirerek, ORKENT'in devam eden projeleri hakkında bilgi verdi. Şen, en önemli projelerinden biri olan Park Melet projesiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, şimdiye kadar gerçekleştirdikleri çalışmaların Ordu'da 400 milyon liralık bir iş hacmi oluşturduğunu belirtti.

Nihat Şen, ORKENT'in genelinde yürütülen projelerde 400'e yakın personelin istihdam edildiğini ve bu sayede birçok ailenin geçimini sağladığını vurguladı. Ayrıca, Ünye'de Bedestan, Altınordu'da Yeni Çarşı, Civil Vadi, Park Melet gibi projelerle Ordu'nun çehresini değiştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Başkan Şen, projelerin hayata geçirilmesinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Doktor Mehmet Hilmi Güler'in büyük destekleri olduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz haftalarda Park Melet projesinde yaşanan küçük toprak kaymalarına da değinen Nihat Şen, bu durumun projenin temelinde bir sorun olduğu şeklinde lanse edilen haberlere cevap verdi. Şen, küçük toprak kaymalarının projenin zemin alanının dışında meydana geldiğini, fore kazık çalışmalarının ise inşaat temelini korumak amacıyla yapıldığını ve inşaatın güvenliği açısından herhangi bir tehdit oluşturmadığını açıkladı.

Ayrıca, Şen, ORKENT'in yaptığı işlemlerin şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşıldığını, bağımsız denetçiler ve Sayıştay tarafından denetimlere tabi tutulduğunu belirtti. Nihat Şen, yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Şen, açıklamasına şu şekilde devam etti: "OBB Park Melet Projesi için satın aldığımız arazi, kamuoyuna açık bir ihale ile satışa çıkarılmıştı. ORKENT A.Ş. olarak, vatandaşlarımız adına en yüksek teklifi vererek bu araziyi kazandık. Kazanan, kamu oldu."

Ordu Park Melet Projesi'nin inşaat alanının toprağın 7.70 metre altında ve Melet Irmağı'nın akış kodunun altında olduğunu belirten Şen, olayın inşaat alanıyla ilgisi olmadığını vurguladı. 

Şen, yaşanan heyelanın, devasa motorların birinin borusunun patlaması sonucu ortaya çıktığını ve bu durumun inşaat alanındaki çalışmaları etkilemediğini açıkladı.

Son olarak Şen, şunları da ekledi: "Biz sadece çalışmalarımızın aksamaması için yapılan bir önlem nedeniyle bu durumla karşılaştık. Ordu'nun en büyük otoparkını inşa ediyoruz ve bu projeyle yönetmelikleri aşarak 500 araçlık kapalı otoparkı hizmete sunacağız. Ayrıca yapılan proje için gerekli yatırımlar önceden yapıldı malzemelerin hepsi tam burada yapılacak olan çalışmanın fayansına kadar hazır" dedi

HABER:SELDANUR KILIÇ 




Anahtar Kelimeler : 400, MİLYONLUK, İŞ, HACMİ, ÜRETTİLER, !

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler