HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
13 Ocak 2024 Cumartesi Saat: 16:49

2024 yılında kurulan ilk siyasi parti, "Emekliler Partisi" oldu!

Parti programında milletvekili maaşlarının asgari ücretin en fazla 3 katı seviyesine düşürüleceği ve vekillerin emekli maaşının asgari ücret olacağı vaatleri yer aldı.
2024 yılında kurulan ilk siyasi parti, "Emekliler Partisi" oldu!

Türkiye Emekliler Partisi'nden sonra 'Emekliler Partisi (EP)' yerine başka bir emekli parti daha kuruldu. Partinin logosunda beyaz zemin üzerinde mavi renkte doğan güneş bulunmaktadır.

EP Genel Başkanı Cengiz Erten, partinin ilkelerini "cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, laiklik, devletçilik, inkılapçılık, yurttaşlık" olarak açıklamıştır. Erten, partinin ana konularının emeklileri ve emeklilik kanununun düzeltilmişip yaşam koşullarının kalıcı olduğunu belirtmiş ve emeklinin hak ettiği kaliteli ve insanca yaşam sürmesini hedeflediklerini vurgulamıştır.

Parti programı yer alan bazı vaatler arasında eğitim ve sağlık hizmetlerinin ücretsiz olması, ekonomik kalkınma için yerli üretimin sağlanması, tarımda teşviklerin sağlanması, Köy Enstitüleri'nin yeniden açılması, yabancılara toprak ve mülk satışının durdurulması, maaş üyelerinin asgari ücretin en fazla 3 katı azaltılması ve Vekillerin emekli maaşının asgari ücret olması gibi öğeler bulunmaktadır.


HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : 2024, yılında, kurulan, ilk, siyasi, parti, "Emekliler, Partisi", oldu!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler