HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
13 Ocak 2024 Cumartesi Saat: 12:10

MÜJDE! MAAŞ ZAMLARI E- DEVLETE YANSIDI

Emekli Maaşlarına Yönelik Yeni Düzenleme: Yüzde 37.57 Zam Oranıyla Hesaplandı.
MÜJDE! MAAŞ ZAMLARI E- DEVLETE YANSIDI

Hükümet, 2024 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olacak emekli maaşlarına yönelik ek bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Yapılan düzenleme, e-Devlet uygulamasına yansıtılan maaş alımını içeriyor ve bu bilgilerin yüzde 37,57'si önümüzdeki dönemde hesaplandı.

SGK ve Bağ-Kur emeklileri, e-Devletteki 4-A emekli aylığı bilgileri bölümünde, yeni maaşlarını ek ödemeleriyle birlikte inceleyebiliyorlar. Emekliler, maaş numaralarına göre 17 Ocak'tan itibaren yeni maaşlarını çekebilecekler. Eğer ek bir zam yapılırsa, bu artış bir sonraki maaşta yansıtılacak veya arada ek ödeme olarak gerçekleştirilecek.

Geçen yıl yapılan yasal düzenleme ile alınan maaş ne olursa olsun, en düşük emeklilik aylıkları seyyanen 7500 lirayı kullanmıyordu. Bu arada, kök maaşı 5.500 lira ve altında olan emekliler, yüzde 37.57'lik harcama yapılmasına rağmen yine 7.500 lira maaş çalışmaya devam edecekler. Hükümet, emeklilerin ekonomik getirileri adına yapılan bu düzenlemelerin sosyal güvenlik sisteminin katkı sağladığını belirtiyor.


HABER: NAZLICAN KESER




Anahtar Kelimeler : MÜJDE!, MAAŞ, ZAMLARI, E-, DEVLETE, YANSIDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler