HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
11 Ocak 2024 Perşembe Saat: 17:05

Altının kaderi belli olacak, saatler kaldı!

Gram altın için 3000 lira işaret edildi, tarih verildi.
Altının kaderi belli olacak, saatler kaldı!

Fed, ECB ve BOE'nin erken faiz indirimine gideceğine dair umutların azalması altın fiyatları tarafında bir gerilemeye sebep oldu. Ons altın 2.000 dolar psikolojik seviyesinin üzerine yerleşirken ondan destek alan gram altın fiyatı da 1950 TL üzerinde seyrine devam etti.

Dünyada analistler faiz indirim beklentilerinin erkenden satın alındığı ifade etmeye başladı. Küresel düzeyde enflasyonun önemli ölçüde düşmediği; Fed, ECB ve İngiltere Merkez Bankası'nın ise çok fazla faiz indirimine gideceği beklentileri piyasaları gereğinden fazla önden fiyatlandığı belirtiliyor.

Altın fiyatları tarafında bir köpük var mı? Altında kısa ve orta vadede nasıl bir fiyatlama öngörülüyor? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş cevapladı:

ALTINDA KÖPÜK VAR MI?

Merkez bankalarının faiz indirme olasılığı güçlü. Bu beklentimi 2023 yılının son çeyreğinden itibaren koruyorum. Piyasaların genel kanısı da bu yönde. Aslında olması gereken de bu yönde.

nkü önden yüklemeli faiz artırımlarıyla birlikte ciddi anlamda piyasa sıkılmıştı. Bu kadar önden yüklemeli faiz artırımlarına karşı enflasyon beklenti doğrultusunda çok da düşmemişti. Şu anki ekonomik koşullara baktığımızda faiz oranlarının gerilemesi gerekiyor.


haber merkezi




Anahtar Kelimeler : Altının, kaderi, belli, olacak, saatler, kaldı!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler