HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
7 Ocak 2024 Pazar Saat: 12:29

Türkiye Genelinde Kar Alarmı!

Türkiye Genelinde Kar Alarmı: Salı Günü Karla Karışık Yağmur Başlıyor!
Türkiye Genelinde Kar Alarmı!

Türkiye genelinde beklenen kar yağışı, Salı gününden itibaren etkisini gösterecek. Hava sıcaklıklarının 10 derece birden düşeceği öngörülüyor.

Hava Tahmin Uzmanı Serdar Yıldırım, Karadeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile birlikte Salı günü öğle saatlerinden itibaren yurdun kuzey batı kesimlerinden başlayarak karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı olacağını belirtti. Özellikle Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey bölgelerinde yoğun kar yağışının beklendiğini ifade etti.

Ankara ve İstanbul'da da kar yağışının etkili olacağını vurgulayan Yıldırım, yüksek kesimlerde yoğunlaşacak yağışın şehir merkezlerinde hafif yağışlara dönüşeceğini belirtti.

Kutup soğuklarından etkilenen Türkiye'de, stratosferdeki ısınmanın kutup girdabının yavaşlamasına neden olarak kutup soğuklarının Avrupa veya Sibirya üzerinden gelme ihtimalini artırdığına dikkat çekildi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi ve Meteoroloji Mühendisi Güven Özdemir, kentte salı akşamından itibaren başlayacak kar yağışını öngörerek, halkı soğuk hava koşullarına karşı uyarırken, Ocak ayının ikinci yarısında daha güçlü bir sistemin gelme olasılığına dikkat çekti.

HABER: NAZLICAN KESER




Anahtar Kelimeler : Türkiye, Genelinde, Kar, Alarmı!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler