HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
6 Ocak 2024 Cumartesi Saat: 14:19

BAŞKAN TÖREN O SÖZÜNÜ DE YERİNE GETİRDİ

Başkan Tören, Altınordu’da 8-12 Temmuz 2023 tarihlerinde yaşanan sel ve su baskınlarından işyerleri ve evleri zarar gören hemşehrilerine verdiği destek sözünü de yerine getirdi.
BAŞKAN TÖREN O SÖZÜNÜ DE YERİNE GETİRDİ

SELDEN ETKİLENEN 331 İŞYERİ VE 116 KONUT SAHİBİNE 2 MİLYON 500 BİN TL DESTEK ÖDEMESİ YAPILDI

Altınordu’nun modern değişim ve dönüşümünde ilklere öncülük eden Başkan Aşkın Tören, hayata geçirdiği her kesimi, her bireyi gözeten, kollayan, destekleyen ve hayatlarını kolaylaştıran birçok sosyal belediyecilik ve sosyal sorumluluk projesiyle de daima umudun ve güvenin adresi oldu. 

Başkan Tören, Altınordu’da 8-12 Temmuz 2023 tarihlerinde yaşanan sel ve su baskınlarından işyerleri ve evleri zarar gören hemşehrilerine verdiği destek sözünü de yerine getirdi. 

Altınordu Belediyesince, AFAD’ın tespitleri doğrultusunda selden zarar gördüğü belirlenen 331 işyeri ve 116 konut sahibine 2 Milyon 500 Bin TL ödeme yapıldı. 

Esnafların ve vatandaşların Banka hesaplarına yatırılan ödemeler, Başkan Tören tarafından selden zarar gören vatandaşlar için hazırlanan ve Altınordu belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edilen “Tamamlayıcı Afet Sosyal Destek Paketi” kapsamında yapıldı. 

Afet Sosyal Destek Paketinden yetki ve sorumluluk bölgesi ayrımı yapılmaksızın Altınordu’da konut ve işyerleri selden zarar gören tüm esnaflar ve vatandaşlar yararlandı.

HER ZORLUKTA HEP O VARDI

Pandemi başta olmak üzere, yaşanan doğal afetler ve küresel ekonomik krizlerde esnaflar, üreticiler, öğrenciler, engelliler, yaşlılar, ihtiyaç sahipleri, arıcılar, balıkçılar, sporcular ve amatör spor kulüpleri başta olmak üzere her kesime elini uzatan Başkan Aşkın Tören, devreye aldığı sosyal destek paketleriyle vatandaşa can suyu oldu. 

Her zorlukta vatandaşların umut ve güven kaynağı olan Başkan Tören, “yaşanan sel felaketinin etkilerinin ortadan kaldırılması adına Büyükşehir belediyemiz, Valiliğimiz ilgili kurumlarımız ile koordinasyon içerisinde yaklaşık 72 saat sahada evine hiç gitmeyen Altınordu Belediyemizin emekçileri arkadaşlarımızla birlikte mesai mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışmalarımızı devam ettirdik. Kısa sürede 63 mahalleye müdahale ettik ve kent merkezinde ki selin izlerini 12 saat gibi kısa bir zaman içerisinde şehirden sildik” dedi.

VATANDAŞLARIMIZI HİÇ YALNIZ BIRAKMADIK

Afetin fiziki sonuçları kadar sosyal boyutlarıyla da yakından ilgilendiklerini belirten Başkan Tören “Bu süre içerisinde zarar gören vatandaşımızın evinin temizlenmesi, bir hafta boyunca sıcak yemeğinin kendilerine ulaştırılması, hijyen malzemelerinin belediyemizce karşılanması dahil olmak üzere vatandaşlarımızı hiç yalnız bırakmadık. Şimdi de ayrım yapmaksızın selden etkilenen tüm vatandaşlarımıza, esnaflarımıza destek olma sözümüzü yerine getirmiş olmanın huzurunu ve gururunu yaşıyoruz.” dedi.

BU ŞEHİR HEPİMİZİN  250 BİN İNSANI ET VE TIRNAK GİBİ BİR VE BERABERİZ

Başkan Tören, “bundan önce yaşadığımız tüm hadiselerde olduğu gibi sel afetinde de şehrimizin ticaret ve ekonomisinin can damarı olan esnaflarımızla, vatandaşlarımızla dayanışma içerisinde olduğumuzu, bu şehirde bir ve beraber olduğumuzu bir kez daha ortaya koyduk. Hükümetimizin yardımını, desteğini çok anlamlı, çok değerli buluyoruz. Vergisiyle bu şehri inşa eden, imar eden esnafımıza, vatandaşımıza biz de diyoruz ki, Hükümetimizin desteğini tamamlayıcı nitelikte bir destekle böylesi zor bir dönemde yanınızdayız. 

Bu şehir hepimizin, bunu yaparken de Altınordu Belediyesinin yetki alanında ki sokak cadde ayrımı yapmıyoruz. Altınordu 250 bin insanı et ve tırnak gibi bir ve beraberiz. Rabbim bu tür felaketlerden şehrimizi, ülkemizi ve milletimizi korusun. Her koşulda hemşehrilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.




Anahtar Kelimeler : BAŞKAN, TÖREN, O, SÖZÜNÜ, DE, YERİNE, GETİRDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler